De man met de brede armen (Deel 1)

Terwijl ik aan mezelf merk dat ik lichtelijk teleurgesteld ben met dit ‘brave afscheid’, pakt Rutger mij alsnog vast, slaat zijn brede armen om mij heen en geeft mij een zoen op mijn mond.

Hoewel ik er eigenlijk nog niet van overtuigd ben dat ik de liefde ga vinden via een datingapp, heb ik inmiddels verschillende varianten van dit soort apps op mijn telefoon staan. Een tijd geleden was ik ineens helemaal klaar met deze datingapps en verwijderde ik ze van mijn telefoon. Gewoon even helemaal geen mannen, geen gedoe, geen teleurstellingen. Echt even tijd voor mezelf. Ik denk dat het goed is voor mij om dit af en toe te doen, zodat ik dicht bij mezelf blijf. Ik besef mij in dit soort periodes maar weer al te goed hoe leuk mijn leven eigenlijk is. Natuurlijk zou een man in mijn leven een hele fijne aanvulling zijn, maar ik ben zeker niet wanhopig. Ik heb genoeg lieve mensen om mij heen, ik heb een avontuurlijke baan en sta heel positief in het leven.

Nadat deze ‘pauze’ twee maanden heeft geduurd, heb ik nu weer frisse energie om op date te gaan. Ik zit lekker in mijn vel en heb weer zin om iemand te ontmoeten. Na een tijdje swipen valt mij op dat ik niet de enige ben die meerdere datingapps heeft geinstaleerd. Een aantal mannen kom ik zowel op Tinder als op Happn tegen. Ook Rutger zijn profiel komt voorbij op beide apps en daardoor hebben we twee keer een match. Rutger opent het gesprek op Tinder en stuurt mij een berichtje, maar omdat ik deze vluchtig lees vergeet ik te antwoorden. Ruim een week later stuurt Rutger nogmaals een berichtje: “Geen Juul?”. Oh, wat onaardig van mij. Ik ben helemaal vergeten om hem te antwoorden. Ik stuur meteen een berichtje terug en vanaf dat moment loopt het gesrpek aan één stuk door. Urenlang laat ik mijn telefoon niet meer los, ik heb een heel leuk gesprek met Rutger. Ik merk dat we veel dezelfde interesses hebben en door de grapjes die Rutger maakt, betrap ik mezelf erop dat ik af en toe lach naar mijn scherm. Al vrij snel vraagt Rutger mij op date, heel leuk, ik ben beneiuwd naar hem geworden.


“Ik heb nog wel een brandende vraag, voordat ik je zie..”, stuur ik hem. “1,90”, stuurt hij terug. Top, deze man kan gedachten lezen. Het is precies de vraag die ik wilde stellen. Hoewel ik hier niet te kritisch op wil zijn, vind het toch wel erg fijn als een man langer is dan ik. Ik vind lange mannen heel aantrekkelijk, dat is echt iets waar ik voor val. En aangezien ik zelf ook geen kleintje ben, vind ik 1.90 m een perfecte lengte.

Op een zondagavond spreken we af bij De Gele Kanarie in Rotterdam. Een heel gezellig café, waar de sfeer lekker ontspannen is en wat mij betreft de perfecte setting voor een drankje. Op de fiets krijg ik weer last van lichte zenuwen. Ik merk dat ik stiekem toch wel wat verwachtingen heb gecreëerd. Normaal gesproken probeer ik zonder verwachtingen een date in te gaan, maar doordat het op de app zo ‘gezellig’ was lukt dat mij dit keer niet. Tja, gezellig, in hoeverre kan je dat eigenlijk zeggen als je iemand nog niet hebt ontmoet? Terwijl ik nog een aardige weg te fietsen heb, denk ik erover na dat het eigenlijk heel vreemd is om elkaar online te leren kennen. Je deelt al best wat persoonlijke informatie met elkaar, terwijl je nog helemaal niet weet tegen wie je het hebt.

Mijn gedachten worden onderbroken door mijn telefoon, die ik in mijn broekzak voel trillen. Een berichtje van Rutger: “Hé, ik zit al aan de bar, heerlijke stoelen. Rustig aan hoor, ik zie je zo”. Vijf minuten later parkeer ik mijn fiets aan de overkant van het café en loop ik een beetje gespannen naar binnen. Ik zie een jongen aan de bar zitten en herken Rutger meteen van zijn foto’s. Hij kijkt op en glimlacht naar me. Terwijl ik op hem afloop zie ik gelijk dat ik hem knapper vind in het echt dan op zijn foto’s, oh wat een verassing! Rutger draagt een polo van Scotch&Soda en een lange broek met daaronder witte Nikes. Hij heeft een stoppelbaardje en de inhammen op zijn voorhoofd zijn al goed zichtbaar. Zo op het eerste gezicht vind ik hem heel aantrekkelijk, een echte vent. We geven elkaar drie zoenen en gaan aan een tafeltje zitten. Het is heel rustig in het café en dus gaat mijn volle aandacht naar Rutger toe.

Al binnen een paar minuten voel ik mij heel erg op mijn gemak. De gezelligheid die in de app al aanwezig was, is er ook in real life. Urenlang praten we over van alles en nog wat. Ik heb alleen maar oog voor Rutger, aan zijn blik te zien heeft hij dat ook voor mij. We flirten al een beetje met elkaar en af en toe kijkt Rutger mij diep in mijn ogen aan. Ik heb een hele leuke avond met Rutger en die klik, waar ik met andere dates nog weleens naar op zoek ben, die voel ik bij Rutger wel.

We hebben dezelfde humor, waardoor we meerdere keren dubbel liggen van het lachen. Zodra ik over mijn vorige werk begin te praten en hem vertel dat ik op een bowlingbaan heb gewerkt, wil Rutger daar alles over weten. “Ja, met mij moet je niet gaan bowlen hoor. Dat verlies je sowieso”, dol ik. Rutger kijkt me uitdagend aan: “Ja ja, dat moeten we nog maar eens zien“.

Vijf drankjes, twee porties bitterballen en een paar uur later, vragen we de rekening. Rutger trekt meteen zijn portemonnee om te betalen. Na een korte discussie geef ik toe en laat ik Rutger tegelijkertijd op een subtiele weten dat ik een tweede date wel zie zitten. “Is goed”, zeg ik: “maar dan trakteer ik de volgende keer”. Hij lacht naar me: “deal!”.


Eenmaal buiten pakken we beiden onze fiets en nemen we afscheid. We geven elkaar drie zoenen op de wang. Terwijl ik aan mezelf merk dat ik lichtelijk teleurgesteld ben met dit ‘brave afscheid’, pakt Rutger mij alsnog vast, slaat zijn brede armen om mij heen en geeft mij een zoen op mijn mond. Ja, dat is wat ik wilde. Jemig, wat voelt dit fijn. Even blijven we zo staan, totdat er een paar jongens langs lopen en joelende geluiden maken. Een beetje verlegen glimlach ik naar Rutger. Hij knijpt lichtjes in mijn arm en zegt: “Laat even weten als je veilig thuis bent”.

We fietsen allebei de andere kant uit en als ik nog even achterom kijk, zie ik dat hij precies hetzelfde doet. Onze blikken kruisen elkaar, we lachen en ik voel hoe mijn wangen rood worden. Op de weg naar huis krijg ik mijn glimlach niet van mijn gezicht. Wat een heerlijke avond!

Eenmaal thuis pak ik mijn telefoon: “Ik ben thuis hoor, vond het heel gezellig”, stuur ik. “Ik ook! Wil je graag nog een keer zien”, stuurt Rutger meteen terug. Yes, leuk! Fijn dat hij er gelijk zo duidelijk over is. Diezelfde avond nog spreken we onze tweede date af. Rutger daagt mij uit voor een potje bowlen...

Benieuwd hoe de tweede date verliep? Ik vertel het volgende week in deel 2 van dit date verhaal.

*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe date verhalen, volg Dateverhaal dan op social media:

https://www.instagram.com/dateverhaal

https://www.facebook.com/dateverhaal

0 reacties
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl