De man met de brede armen (Deel 2)

Dit verhaal is een vervolg op "De man met de brede armen (Deel1)”.

Ik voel me goed bij hem. Zo goed, dat ik erachter ben dat ik gevoelens heb gekregen. Het voelt heerlijk, ik ben gelukkig en dat straal ik ook uit. Maar aan de andere kant word ik er ook super onzeker van.

De week is voorbij gevlogen, het weekend begint en vanavond heb ik mijn tweede date met Rutger. De afgelopen dagen hebben we elke dag contact gehad en na onze eerste geslaagde date kan ik niet wachten om hem weer te zien.

Vorige week heb ik een beetje opgeschept over mijn bowlingtalent. Ik heb in het verleden bij een bowlingbaan gewerkt en nadat ik een aantal wijntjes op had leek het mij een goed idee om te vertellen dat ik heel goed kan bowlen, waarop Rutger mij heeft uitgedaagd voor een potje bowlen. Rutger is wel benieuwd geworden naar mijn bowlings skills, ohjee nu moet ik er dus echt aan geloven. We hebben elkaar er al een beetje over zitten plagen en bluften om elkaar ‘in te maken’. We hebben afgesproken dat de verliezer van de avond zal koken op onze derde date. “Ik ga voor de zekerheid alvast een recept uitzoeken”, stuurde Rutger mij vanmorgen. Leuk dat we er al zo’n lol om kunnen hebben en blijkbaar vindt hij het ook al zo gezellig, dat hij al spreekt over een derde date.


Wie had ooit gedacht dat ik ooit nog eens zou gaan bowlen op een date. Toen ik zelf nog bij een bowlingbaan werkte, leek mij dit het slechtste idee ooit. Ik zag destijds vaak hoe stelletjes binnenkwamen, om vervolgens de meest ongemakkelijke dates te beleven. Omdat we elkaar al een keer hebben gezien en we het gezellig hebben, durf ik het wel aan en dus sta ik nu bij de tram te wachten op Rutger. Als ik hem aan zie komen lopen, glimlachen we naar elkaar. Hij slaat zijn brede armen om mij heen en geeft me een knuffel. Die brede armen, die voelen nog net zo fijn als de vorige keer.

Nadat we een hapje hebben gegeten lopen we naar de bowlingbaan. “Ja, nu moet je het toch echt waar gaan maken”, zegt Rutger lachend. “Kijk, maar uit jij”, antwoord ik plagend. We trekken onze bowlingschoenen aan en vullen de namen in, in het scherm. Omdat ik zo heb opgeschept voel ik nu toch een kleine druk en met een grote glimlach pak ik een bal van het rek. Ik probeer zo goed mogelijk te gooien en vol verwachting zie ik hoe de bal naar het einde van de baan rolt. YES! Strike! Ik draai me om en kijk om naar Rutger, zijn gezicht is goud waard. Met grote verbazing kijkt hij me aan: “Shit, je blufte niet hè?”, zegt hij met een klein nerveus lachje.

Tijdens het bowlen voel ik hoe de spanning opbouwt tussen ons. Als we langs elkaar heen lopen om een bal te pakken raken we elkaar telkens even kort aan. Rutger zit enorm met mij te flirten en dat vind ik alleen maar heel leuk. En waar ik van tevoren nog niet aan dacht: een groot pluspunt tijdens een bowlingdate is het uitzicht.

Na het potje bowlen trek ik mijn hakken weer aan en nemen we onze drankjes mee naar een tafeltje. We zitten op een bank naast elkaar, dicht naast elkaar. De spanning is enorm en het duurt dan ook niet lang, voordat we beginnen te zoenen. Eigenlijk heb ik er een hekel aan om in het openbaar te zoenen. Als ik andere stelletjes zie die dat doen, dan denk ik altijd: ga dat lekker thuis doen. Maar op dit moment kan het me weinig schelen wat anderen ervan denken. Bovendien zit er bijna niemand om ons heen, dus kan een klein zoenpotje geen kwaad.

Het is inmiddels al best laat en dus bestellen we een Uber om naar huis te gaan. Zonder overleg stappen we allebei uit bij Rutger zijn adres en loop ik mee naar binnen. Het huis is heel vrouwelijk ingericht, wat mij eraan herinnerd dat Rutger heeft verteld dat hij tijdelijk in het huis van een vriendin slaapt. Zij is een paar maanden op reis en verhuurt het aan hem. Rutger heeft een appartement gekocht in een hippe wijk in Rotterdam, waarvan hij de sleutel pas over een tijdje krijgt.

Rutger schenkt nog een drankje in en een hele fijne avond volgt... De volgende ochtend word ik stralend wakker in de brede armen van Rutger. Voordat hij onder de douche springt, geeft hij mij een kop koffie en zet hij de radio voor mij aan. Rutger is zo lief om mij thuis te brengen met de auto. Voordat ik uitstap, geef ik hem een kus. “Tot snel”, zegt hij.

We zijn inmiddels een paar maanden verder. Na onze eerste twee dates volgden er nog veel afspraakjes en nog altijd zijn Rutger en ik met elkaar aan het daten. Een tijdje geleden heeft Rutger de sleutel van zijn huis gekregen en inmiddels is hij druk bezig met klussen. Ondanks dat hij heel veel met het huis bezig is en er echt tijd voor moet maken zien we elkaar regelmatig, ongeveer één keer per week. Ik voel me goed bij hem. Zo goed, dat ik erachter ben dat ik gevoelens heb gekregen. Het voelt heerlijk, ik ben gelukkig en dat straal ik ook uit. Maar aan de andere kant word ik er ook super onzeker van. Die onzekerheid heb ik niet als ik bij hem ben, maar juist op de momenten dat we elkaar niet zien. Ik twijfel: zal ik hem een berichtje sturen? Wat zal ik sturen? Ben ik niet te opdringerig? Zal hij hetzelfde voelen voor mij?

Met vriendinnen praat ik veel over Rutger en ook zij merken aan mij dat ik verliefd ben geworden. “Ik zou ook zo graag willen weten wat hij voor mij voelt", vertel ik hen. Rutger is altijd heel lief, onze dates zijn keer op keer super leuk, we kunnen lachen met elkaar, maar duidelijkheid over wat hij wil/voelt heeft hij mij nog niet echt gegeven. Na een tijdje twijfelen, besluit ik dat ik Rutger ga vertellen hoe ik mij voel. Ik ben het zat om in onzekerheid te zitten. Natuurlijk geniet ik heel erg van dit verliefde gevoel en de tijd die ik met Rutger doorbreng, maar ik wil ook wel heel graag weten waar ik aan toe ben. Ik denk dat het best normaal is om dit te willen weten na 4 maanden daten.

Een paar dagen later liggen Rutger en ik in mijn bed. Hij is blijven slapen en de hele ochtend liggen we in elkaars armen. Of nouja, ik lig in zijn armen, in zijn 'kuiltje’. Heerlijk, ik kan er zo van genieten om langzaam wakker te worden en dan lekker tegen elkaar aan te liggen en elkaar een beetje te kriebelen. Ondertussen praten we wat over luchtige dingen. En dan opeens bedenk ik mij dat dit een goed moment is om Rutger te vertellen wat er op mijn hart ligt. Ik weet niet meer precies hoe ik het onderwerp begin en het zal vast ook niet heel soepel uit mijn mond zijn gekomen, maar ik eindig met: “Ik wil dat je weet dat ik verliefd op je ben geworden”. Hoopvol kijk ik Rutger aan, wachtend op zijn reactie.

Benieuwd hoe Rutger zal reageren op mijn liefdesverklaring? Ik vertel het volgende week in deel 3 van dit date verhaal.

*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe date verhalen? Volg Dateverhaal op social media:

https://www.instagram.com/dateverhaal

https://www.facebook.com/dateverhaal

0 reacties
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl