Daten in tijden van Corona? 6 tips voor een originele date


Gelukkig, we mogen weer naar buiten. De afgelopen tijd heeft het (date)leven voor veel mensen behoorlijk stilgestaan. Nu de maatregelen van het RIVM steeds meer versoepelen en de horeca weer (beperkt) open is, kunnen we weer wat gemakkelijker gaan daten. Toch blijft het vaak lastig om een originele date te bedenken. Met de 1.5 meter afstand regel in mijn achterhoofd, geef ik je 6 tips voor een originele Coronaproof date.

1. Ga Picknicken in het park

Spreek van te voren met elkaar af wie de drankjes en wie de hapjes meeneemt maak er een gezellige middag van. Tijdens de picknick kan je gemakkelijk 1.5 meter afstand houden, dus deze activiteit kan geheel volgens de regels van het RIVM. Wil je helemaal Coronaproof de date in? Zorg er dan voor dat je allebei je eigen bordje meeneemt om van te snacken.


2. Speel een potje Jeu de Boules

Jeu de Boules is weer helemaal hip! Onder het genot van een heerlijk speciaal biertje speel je samen het ouderwetse spel. Een baan reserveer je per 30 minuten. Dit is een prima speeltijd voor twee personen. Waag je daarna aan een potje sjoelen, speel een bordspel of bestel lekkere hapjes bij één van de foodtrucks. Aangezien er maar 30 mensen binnen zijn toegestaan is het verstandig om van tevoren te reserveren. Dit kan je gemakkelijk online doen via: www.mooieboules.nl Mooie Boules zit in Amsterdam, Rotterdam, Delft en Eindhoven.

3. Zet een speurtocht uit

Houd jij wel van een beetje creativiteit en wil je je date verassen met een origineel idee? Zet een speurtocht uit voor de ander en laat hem/haar kennis maken met jouw woonplaats. Zet een mooie route uit langs de hoogtepunten van jouw stad/dorp en verzin opdrachten en vragen voor onderweg. Door de vragen persoonlijk te maken, leer je elkaar gelijk beter kennen.


4. Maak een wandeling

Maak een mooie wandeling langs het strand of in het bos. Ook in tijden van Corona is dit een goede optie om de 1.5 meter afstand te behouden. Neem je favoriete drankje mee en maak er een ware borrelwandeling van.


5. Speel een online escaperoom

Houd je allebei van spelletjes en raadsels? Dan is deze online escaperoom wat voor jullie. “De Verloren Herinnering” is een online escaperoom gemaakt in samenwerking met 18 escaperoom eigenaren. Je kunt je gemakkelijk aanmelden via de website www.deverlorenherinnering.nl. Aanmelden is volledig gratis en samen heb je uren speelplezier!

6. Kijk samen een serie op Netflix Party

Ken je Netflix Party al? Via Netflix Party deel je een link, zodat je samen op afstand naar dezelfde serie of film kan kijken. Terwijl je allebei op je eigen laptop naar de serie kijkt, kan je in hetzelfde scherm chatten. Grootste voordeel, je hoeft er je bank niet voor af.


Kortom, genoeg ideeën om ook in tijden van Corona een leuke en originele date te beleven.

Heb je zelf nog leuke ideeën? Deel ze in de reacties!

0 reacties
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl