Daten tijdens Corona? 10 tips voor een Coronaproof date


Het is niet altijd even makkelijk om een leuk idee te verzinnen voor een originele date. En aangezien we nog even door moeten bikkelen onder de huidige omstandigheden, maakt dat het dateleven niet gemakkelijker. Want wat ga je doen onder alle huidige maatregelen? Een wandeling maken is natuurlijk een prima optie, maar laten we verder kijken. Wat kan je in deze periode nog meer doen op date? Ik geef je 10 tips voor een originele en Coronaproof date.

1. Doe samen een speurtocht

In één van mijn eerdere blogs gaf ik je een tip om een speurtocht voor elkaar uit te zetten. Heb je geen zin om zelf een speurtocht in elkaar te flansen? Dan bestaan er ook kant-en-klare speurtochten die super leuk zijn om samen met je date te doen. Zo staat er op het magazine Girls Who een uitgestippelde street art speurtocht door de Jordaan. Tijdens deze street art speurtocht gaan jij en je wandeldate samen op een interactieve manier op zoek naar 15 verstopte kunst schatten in de buurt, je loopt ongeveer 10.000 stappen en geniet ondertussen van de altijd levendige Jordaan.


2. Rijd door de drive thru

Stap samen in de auto en rijdt door de drive thru. Er zijn verschillende drive thru’s in heel Nederland te vinden, maar de Drive thru van de ss Rotterdam spant toch wel de kroon. Cruisen op de kade, zoals ze het zelf noemen. Tijdens het wachten op je bestelde gerechten, rijd je met de auto door de experience langs verschillende containers op de kade. Deze containers vertellen over de hoogtepunten die je meemaakte als je op een van de wereldcruises meeging met het ss Rotterdam.


3. Doe samen een autorally

Stap samen in de auto en meld je aan voor een autorally. Via de RLLY app maak je gebruik van het kompas en de afstandmeter op jouw telefoon. De rally is opgebouwd uit waypoints. Als je de rally start op het startpunt volg je telkens het kompas, op weg naar het volgende waypoint. Op deze manier volg je een mooie route zonder te weten waar je naar toe gaat! Op de route krijg je verschillende opdrachten voorgelegd, zodat je meteen kan ontdekken hoe goed jullie kunnen samenwerken. Op de website van RLLY staan verschillende routes met startpunten door het hele land.


4. Boek een wandeling bij De Stadswandeling

Ga je toch op een wandeldate? Denk dan eens aan een georganiseerde wandeling, waarbij je ook nog een de lokale horeca steunt. De uitgestippelde (horeca)wandelingen zijn te vinden op verschillende locaties. De Stadswandeling heeft biedt leuke wandelingen in Rotterdam, Schiedam, Delft, Gouda en Dordrecht. Let op: je moet van tevoren een wandeling reserveren, voordat je mee kan doen!


5. Doe een online escape spel

Ik heb deze tip al een keer eerder gegeven. Nu ik dit ook daadwerkelijk zelf met een date heb gedaan, vind ik dat een online escape spel ook zeker weer thuishoort in dit lijstje. Thuis afspreken bij elkaar kan in het begin spannend of onwennig zijn, maar met een activiteit als deze heb je iets leuks te doen en leer je elkaar tegelijkertijd beter kennen. Er zijn online genoeg escape spellen te vinden! Lossen jullie samen de escape op binnen te tijd?


6. Doe samen een wijnproeverij

Yes, één van mijn favoriete tips! Hoe fijn is het dat de slijterijen nog wel open zijn. Dit vind ik dan ook meer dan terecht, want wijn is tenslotte zeer essentieel ;)

Ga samen inkopen doen bij de slijterij in de buurt en zoek een paar lekkere wijntjes uit. Maak er een ware proeverij van door er bijpassende hapjes bij te kopen. Zorg voor een logische volgorde in de wijnen, zodat je de smaken het beste proeft. Bijvoorbeeld van wit naar rood of van licht naar zwaar. Als laatst vul je samen een proefformulier in, waarop je de wijntjes beoordeelt. Deze forumlieren kan je makkelijk online vinden.


7. Maak samen een Bob Ross schilderij

Zin in een creatief uitje? Doe samen een workshop schilderen, waarbij je de schildertechniek van Bob Ross leert. Ook al ben je niet zo creatief, je leert binnen no time hoe je de meest prachtige landschappen op je doek tevoorschijn laat komen. De workshop wordt door verschillende ateliers aangeboden, zie Google ;). Vaak is de workshop online te volgen, super handig! Met een beetje Bob Ross imitatie heb je gegarandeerd een hilarische date. There…


8. Ga samen sporten

Een actief uitje is altijd leuk! Daag elkaar uit en ga samen naar buiten om te sporten. Ga een rondje hardlopen of doe oefeningen bij het speeltuintje om de hoek. Wil je elkaar een beetje uitdagen? Dan kan je een kleine estafette voor elkaar uitzetten. Met pionnen en wat gewichten (of gevulde flessen water) kom je al een heel eind.


9. Maak een lekkere maaltijd

Zoek een lekker recept en ga samen de keuken in. Er zijn natuurlijk talloze recepten online te vinden. Daag jezelf een beetje uit en kies voor een recept welke jullie allebei nog nooit hebben gemaakt. Zo heb ik een tijdje geleden samen met mijn date stoofvlees gemaakt. We spraken af voor de supermarkt, deden samen boodschappen en stonden even later in de keuken om het eten te bereiden. Stoofvlees moet natuurlijk uren lang op het vuur staan, maar tijdens het wachten hadden we genoeg gesprekstof en als afsluiter zaten we samen aan een heerlijk maaltje.


10. Maak een tochtje op de tandem

Is het lekker weer buiten en ben je het binnen zitten zat? Ga er samen op uit om een rondje te fietsen. Extra leuk om een tandem te huren en te genieten van het mooie uitzicht (degene die voor je zit ;)). Zoek een mooie plek uit voor je tandemtocht. Wat dat je bijvoorbeeld van de Veluwe. Bij De Veluwe Specialist hebben ze genoeg verhuurplekken, waarbij je binnen een paar minuten tussen de bossen of op de heidevlaktes zit.


  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl