Op date met de Brabander 0.0

Sterker nog, ik heb nog nooit bier geproefd. Het lijkt me heel vies, dus ik wil het nog geen eens proberen”, zegt Arthur nuchter.

Links, rechts, links, links… ik kijk naar op het scherm van mijn telefoon en zie veel verschillende profielen voorbij komen, waarvan ik de meesten naar links swipe. Terwijl ik een beetje wegdroom tijdens het swipen, valt mijn oog ineens op een foto van een jongen met een hele brede glimlach.

Ik open het profiel van Arthur. Hij heeft leuke foto’s, waarop hij op allemaal te zien is met een hele brede glimlach van oor tot oor. Hij ziet er spontaan uit en ik word vrolijk van zijn profiel. Arthur opent al snel het gesprek: “Hey you. Ik ga op vakantie en ik neem mee…?”, stuurt hij. “Jou, want volgens mij kan ik met jou wel lachen, aan je foto’s te zien”, typ ik terug. Het gesprek begint te lopen en Arthur zorgt ervoor dat ik ruim een half uur lang met mijn telefoon in mijn hand zit, om met hem te chatten. We hebben het veel over reizen, familie, werk en eten. Heel veel over eten. Arthur is ook wel een levensgenieter wat dat betreft, dus dat klinkt voor mij al positief.

Na onze telefoonnummers uit te wisselen spreken we elkaar verder op Whatsapp. Des te langer we elkaar spreken, hoe meer benieuwd ik word naar Arthur. We hebben allebei een drukke agenda en daardoor duurt het even voordat we een datum hebben gepland voor een date. Uiteindelijk spreken we af op een zondagmiddag, om 16.00 uur. Omdat Arthur in Brabant woont en ik in Rotterdam, besluiten we elkaar op de helft te ontmoeten.

Na ruim een half uur rijden, kom ik aan bij de parkeergarage in Dordrecht. Bij de ingang zie ik een jongen staan met een rugzak op, kijkend op zijn telefoon. Snel parkeer ik mijn auto en loop naar de jongen toe. Zodra hij opkijkt, herken ik hem meteen aan zijn brede glimlach. “Hé, wat leuk om je eindelijk te zien”, zegt Arthur enthousiast. Leuk dat hij zo vrolijk en enthousiast is, daardoor krijg ik ook een positief gevoel.

Samen lopen we richting de stad en zoeken we een tafeltje uit op het terras. Zodra de ober langskomt bestel ik een wijntje. “Een koffie graag”, zegt Arthur tegen de ober. “Oh, ben ik te vroeg met wijn?”, zeg ik lachend. “Nee hoor, het is tenslotte borreltijd toch”, zegt Arthur en geeft mij een knipoog.

Arthur en ik hebben een leuk en ontspannen gesprek en ik merk dat ik me al snel op mijn gemak voel. Nadat we ons tweede drankje hebben besteld, vertelt Arthur over zijn moeder die een eigen kroeg heeft en dat hij haar vaak helpt achter de bar. “Maar zelf drink ik niet”, vervolgt Arthur terwijl hij wijst naar de Rivella die de ober voor zijn neus zet. “Drink je helemaal geen alcohol?”, vraag ik. “Nee helemaal niks. Sterker nog, ik heb nog nooit bier geproefd. Het lijkt me heel vies, dus ik wil het nog geen eens proberen”, zegt Arthur nuchter.

“Hè, wacht even. Je bent een Brabander, je moeder heeft een eigen kroeg en jij hebt nog nooit bier geproefd?”, vraag ik. Ik kijk Arthur verbaasd aan. “Nee klopt, gek hè?”, zegt Arthur lachend. Ik ga hem hier zeker niet op beoordelen, maar bijzonder vind ik het wel. Wat een grap: een Brabander die niks drinkt. “Nou, proost dan maar!”, zeg ik lachend en neem een slok van mijn wijntje.


Als we een aantal uur later een paar drankjes hebben gedronken en samen nog wat kleins hebben gegeten, lopen we terug richting de parkeergarage. “Ik vond het gezellig”, zegt Arthur. “Ja ik ook, heel leuk”, antwoord ik hem. Voordat we naar de auto’s lopen geeft Arthur mij een snelle kus op mijn mond en loopt dan de andere kant op. “Tot snel”, zegt hij.

De volgende dag krijg ik een berichtje van Arthur. Hij gaat het gesprek verder waar we gebleven waren en stuurt dat hij jaloers op mijn extra vrije dag.

Ruim een week lang hebben we contact met elkaar en appen we elke dag. Arthur is zo lief om mij elke dag te vragen naar mijn dag en lijkt oprecht geïnteresseerd. Ik vind het leuk om hem te spreken en kijk al uit naar de volgende keer dat ik hem zal zien.

Aangezien hij er zelf niet over begint, vraag ik Arthur of hij het leuk zou vinden om elkaar nog een keer te zien. “Ja leuk”, stuurt Arthur terug: “Ik weet alleen nog niet wanneer. Ik heb namelijk slecht nieuws. Afgelopen maandag heb ik een auto-ongeluk gehad en zit nu thuis met een hersenschudding. Ik heb voor de rest niks ernstigs, maar mijn hersens hebben een flinke klap gehad”.

Geschrokken stuur ik een berichtje terug: “Oh jemig, wat heftig! Wat is er gebeurd? Geef jij maar aan wanneer je je weer oké voelt om af te spreken, rustig aan.”

Er gaan een aantal dagen voorbij, maar geen antwoord van Arthur. Helemaal niks. Ik twijfel nog even of de hersenschudding misschien ernstiger was dan gedacht en dat hij niet in staat is om te antwoorden, maar als ik hem vervolgens nog een berichtje stuur met de vraag hoe het gaat, zie ik dat hij het wel leest. Om vervolgens opnieuw geen antwoord te sturen.

Ik begrijp niet dat hij ineens niets meer laat horen. We hebben een leuke date gehad, hebben daarna nog veel contact met elkaar gehad en nu ineens, uit het niets: stilte. Mocht hij het hierbij willen laten, om welke reden dan ook, dan is dat natuurlijk helemaal prima. Maar heb dan wel de ballen om een berichtje te sturen en het op een normale manier af te sluiten. Ik vind dit niet netjes van Arthur. Zeker niet, nadat we nog een week lang met elkaar hebben geappt. Ik besluit mij er maar niet te druk om te maken, dus neem ik mij voor om te wachten op zijn reactie en zelf verder niets meer te sturen.

De reactie van Arthur is nooit meer gekomen. Heel jammer, want ik had het leuk gevonden om hem weer te zien. Bovenal vind ik het heel triest van Arthur en ik weet zeker dat ik meer waard ben dan iemand die mij niets meer laat horen.

Ondertussen schenk ik een wijntje in voor mijzelf en bedenk ik me dat het toch echt wel vreemd was dat Arthur op zijn 32e nog nooit een slok bier op had. lach erom: voor mij is Arthur echt een nul, nouja, eigenlijk dus een 0.0

Proost!

Liefs Juul

*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe date verhalen? Volg Dateverhaal op social media:

https://www.instagram.com/dateverhaal

https://www.facebook.com/dateverhaal

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl