Eén drankje kan geen kwaad

Terwijl ik de glaasjes wil pakken om te proosten, besluit Tobias om iets anders te pakken, namelijk mijn billen.

“Hé, wat leuk om jou hier tegen te komen”, stuurt Tobias mij. Ik klik op het profiel van Tobias en bekijk zijn foto’s. Door zijn reisfoto’s en een paar dezelfde interesses ben ik benieuwd geworden naar Tobias en ik stuur hem een berichtje terug. Al snel hebben we een leuk gesprek op de chat. Na een aantal dagen vraagt Tobias of ik een drankje met hem zou willen drinken. Dat wil ik wel! We spreken af op een vrijdagavond.

Aangezien ik regelmatig een drankje ga doen als eerste date, lijkt het mij leuk om dit keer voor iets anders te gaan. Ik stel Tobias voor om een jeu de boules baan te huren bij Mooie Boules. Een sfeervolle locatie, waar je naast jeu de boules ook ouderwetse bordspellen kan spelen, tafeltennissen en speciaal biertjes kan drinken. “Ah jammer, alle banen zijn al vol”, stuurt Tobias mij. Omdat er genoeg te doen is, besluiten we toch die kant op te gaan. We spreken op een kruispunt in de buurt af, zodat we er samen naartoe kunnen fietsen.

Ik vind het een fijn idee om niet meteen bij de locatie af te spreken. Dat kan een eventueel ongemakkelijk moment voorkomen en bovendien hebben we ook geen pottenkijkers die zien dat Tobias en ik elkaar voor het eerst ontmoeten.

Ik ben precies op tijd bij het kruispunt en wacht een paar minuten met mijn fiets aan mijn hand. Ik kijk op mijn telefoon of Tobias nog een appje heeft gestuurd, maar zodra ik opkijk zie ik hem aan komen fietsen. Fijn, ik herken hem meteen van zijn foto’s. “He, je bent er”, zeg ik, als hij dichterbij komt. Een ongemakkelijke ontmoeting volgt. Tobias begint een veel te lang verhaal over zijn wasmachine die nog aanstond en ik moet mijn best doen om zijn te verhaal te volgen. Uiteindelijk snap ik ook niet helemaal wat de clou van het verhaal is en waarom hij dit vertelt, maar volgens mij is hij een beetje zenuwachtig. Ik probeer hem tijdens ons stukje fietsen op zijn gemak te stellen en ik merk dat dat aardig lukt. Gek genoeg ben ik voor deze date helemaal niet gespannen. Ik voel me heel goed en ontspannen en heb zin in de avond.

Na 10 minuten fietsen komen we aan bij de locatie. Binnen is het heel druk, dus besluiten we eerst een drankje te bestellen en aan een tafeltje te gaan zitten. Tobias en ik hebben een heel ontspannen en leuk gesprek. We hebben het over onze reizen en komen erachter dat we op veel dezelfde plekken zijn geweest. Na twee drankjes stelt Tobias voor om een rondje te lopen. Bij de sjoelbakken blijft hij staan, draait zich om en kijkt mij met een grijns aan. “Potje doen?”, vraagt hij lachend. “Is goed, ik ben wel benieuwd naar jouw sjoelskills”, antwoord ik lachend.

Al snel kom ik erachter dat dit eigenlijk een heel leuk spel is voor tijdens een date. Een beetje competitie is natuurlijk altijd goed, maar het uitzicht tijdens het sjoelen is ook niet verkeerd. Tobias is zo gespannen bezig, dat hij niet doorheeft dat ik hem even goed bekijk. Zeker geen verkeerd uitzicht, al voel ik nog geen aantrekkingskracht tot hem.

Na een paar rondjes sjoelen merk ik dat Tobias ook naar mij zit te staren. Ik vind het wel een leuk idee en kijk hem tussendoor lachend aan. Als ik klaar ben met mijn potje en overeind kom, komt Tobias ineens heel dichtbij mij staan. Voordat ik het besef, geeft hij mij een zoen op mijn mond. Oh god, had hij daar niet even mee kunnen wachten? Het overvalt mij een beetje, zo in het openbaar tussen de mensen, maar ik moet toegeven dat hij wel lef heeft.

“Nog maar een drankje doen?”, ik wijs naar onze lege glazen. We halen beneden nog een biertje en pakken een bordspel uit te kast. Het enige spel wat nog over is, is dammen. Tobias kijkt mij aan en pakt het spel uit de kast. “Nooit gedacht dat ik ooit nog is zou dammen op een eerste date”, zeg ik lachend.

Een tijdje later lopen we de deur uit en stappen we op de fiets. Tobias zijn huis ligt op de route, naar mijn appartement, dus fietsen we dezelfde kant op. Zodra we voor Tobias zijn huis staan, zeggen we elkaar gedag en geeft hij mij opnieuw een zoen. Deze zoen duurt een stuk langer dan de eerste. Hoewel ik normaal echt kan genieten van een lange zoen, merk ik dat het mij dit keer niet zoveel doet. Het voelt voor mij als een soort bevestiging dat er niet meer in zit voor Tobias en mij.

Op het moment dat Tobias naar zijn voordeur loopt en ik weer op de fiets wil stappen, draait hij zich om: “Heb je misschien nog zin in een afzakkertje? Ik heb limoncello koud liggen in de vriezer”. “Heel subtiel hoor”, zeg ik terwijl ik hem een knipoog geef. “Ik vind het heel gezellig om mee naar boven te gaan voor een drankje, maar niet meer dan dat”, voeg ik eraan toe. Laat ik maar gelijk duidelijk zijn, voordat hij andere dingen in zijn hoofd gaat halen. Tobias lacht: “Helemaal goed, alleen een drankje”.

Zodra ik mee naar boven loop heb ik al een beetje spijt van mijn keuze. Ik vind Tobias een hele gezellige en lieve jongen, maar ik voel niet de aantrekkingskracht die hij wel lijkt te voelen. Doe ik er wel goed aan om nu mee naar boven te lopen? Had ik niet beter naar huis kunnen gaan? Ik spreek met mezelf af om één drankje te doen en dan naar huis te gaan. Eén drankje kan tenslotte geen kwaad.

Tobias neemt mij mee naar zijn keuken, schenkt twee koude glaasjes Limoncello in en zet deze op het aanrecht. Terwijl ik de glaasjes wil pakken om te proosten, besluit Tobias om iets anders te pakken, namelijk mijn billen. Hij duwt zich tegen mij aan en opnieuw begint hij mij te zoenen. Even zoen ik terug, maar wanneer ik merk dat zijn handen naar mijn borst gaan duw ik hem van mij af. “Alleen een drankje, weet je nog?”, zeg ik. “Ik vind het heel gezellig met je, maar ik wil niet te snel gaan”.

Tobias biedt zijn excuses aan, we gaan zitten op de bank en proosten op een gezellige avond. Een half uurtje later stap ik op de fiets, trots op mijzelf dat ik niet over mijn grenzen ben gegaan. Eerlijk gezegd vond ik de verleiding ook niet heel groot. Ik had eraan toe kunnen geven, maar niet op dit moment, niet met Tobias. Daar was mijn gevoel niet goed genoeg voor.

De volgende ochtend word ik wakker en kijk op mijn telefoon. Ik heb een berichtje van Tobias. “Goedemorgen, lekker geslapen? Ik vond het heel gezellig!”. Ik stuur hem dat ik het ook een gezellige avond vond en krijg meteen weer een berichtje terug:

“Vind je het leuk om morgenmiddag wat te doen? Wandelingetje ofzo, misschien haar het strand? Of lunchen, naar de dierentuin? Of is dat een overkill zo snel alweer?”.

Jeetje, hij laat er geen gras over groeien. Ik vind het heel lief dat hij zo zijn best doet en enthousiast is, maar nadat ik de date even heb laten bezinken denk ik niet dat Tobias en ik een match zijn. Aangezien ik hem geen valse hoop wil geven, besluit ik hem maar meteen een berichtje te sturen.

“Ik vond het echt heel gezellig met je gisteren en je bent een leuke jongen, maar ik zou het hierbij willen laten. Het spijt me als ik je gisteren misschien een andere indruk heb gegeven, maar ik denk toch dat er vanuit mij niet meer inzit. Ik wil je niet aan het lijntje houden, dus ben ik er graag gelijk eerlijk over.”

Het duurt even voordat ik een antwoord krijg, maar na een paar uur komt er een berichtje binnen: “O jee. Ik vond het ook echt heel gezellig. Wel lief dat je het meteen zegt, maar ik zou het toch leuk vinden om nog eens wat te doen, dan kunnen we altijd zien hoe het verder loopt. En dat is niet meteen aan het lijntje houden hoor. Zou ik leuk vinden in ieder geval.”

Nadat ik dit voorstel toch vriendelijk afwijs, krijg ik een lief berichtje van Tobias terug, waarin hij afsluit met: “No hard feelings, mocht ik je in de Albert Heijn tegen komen of wat dan ook.”

En mocht ik hem ooit nog eens tegenkomen, dan hoop ik dat het niet ongemakkelijk wordt. Ik heb een gezellige avond gehad met Tobias, maar meer dan dat zat er voor mij niet in. Ik wens Tobias het beste en hoop dat hij snel een leuke meid tegenkomt.

Liefs Juul


*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe date verhalen? Volg Dateverhaal op social media:

https://www.instagram.com/dateverhaal

https://www.facebook.com/dateverhaal

0 reacties
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl