Een gezellige avond op het terras

“Weet je wat ik lastig vind”, zegt Jurre. “Om het Whatsapp contact regelmatig te houden, nadat je al hebt afgesproken voor een eerste date. Ik snap het nut van dagelijks appen daarna niet meer.”

Ik sta te wachten op het station en kijk op mijn telefoon. Een berichtje van Jurre: “Geef me een paar minuten, dan ben ik er”. Het is inmiddels al 22.00 uur, maar Jurre en ik zijn het erover eens dat we op dit tijdstip nog best een drankje kunnen doen. Ik heb tot laat gewerkt, dus voor mij kwam de timing voor deze eerste date prima uit.

Na een aantal weken contact te hebben gehad via de chat van Pepper gevolgd door Whatsapp, ben ik benieuwd geworden naar Jurre. We hebben regelmatig contact gehad en zelfs toen Jurre op vakantie ging, kreeg ik nog berichtjes van hem met wat hij allemaal mee had gemaakt. Nu hij weer terug is, vinden we het allebei tijd om elkaar te ontmoeten.

Als ik opkijk vanaf mijn telefoon zie ik een jongen recht op mij aflopen. Hoewel Jurre kleiner en smaller is dan dat ik mij hem had voorgesteld, herken ik hem wel gelijk van zijn foto’s. “Hé, wat leuk om elkaar eindelijk te ontmoeten”, zegt Jurre met een brede lach op zijn gezicht. “Ja, zeker! Het werd weleens tijd he?”, antwoord ik lachend.

Samen lopen we richting de kroeg. Terwijl we aan het wandelen zijn, komt ons gesprek langzaam op gang. Ik merk dat Jurre nog wat terughoudend is en dat we in het begin nog wat zoekende zijn in het gesprek, maar na een tijdje loopt dit al veel soepeler. Eenmaal aangekomen bij de kroeg, is er buiten nog een tafeltje vrij waar we plaats nemen. We bestellen allebei een witte wijn.

Jurre en ik hebben genoeg om over te praten. Ik voel me op mijn gemak bij hem en ik merk dat hij ook steeds meer verteld over zichzelf. Af en toe observeer ik hem stiekem even als Jurre aan het woord is. Er schiet van alles door mijn hoofd. Jurre is niet helemaal het type waar ik normaal gesproken voor zou vallen. Hij heeft een nette blouse aan, net iets teveel gel in zijn blonde lokken en gebruikt tijdens het praten veel dure woorden. Eigenlijk is hij een typische kakker. Mij gedachtes dwalen af en ik merk dat ik zijn laatste woorden daardoor niet goed heb gehoord. “…Vind je ook niet?”, vraagt hij. Oh shit, wat zei hij nou? “Uhm, wat vroeg je nou? Sorry ik dwaalde even af”, zeg beschamend. Ik moet maar even niet op zijn uiterlijk letten en de avond maar gewoon op mij af laten komen.

“Weet je wat ik lastig vind”, zegt Jurre. “Om het Whatsapp contact regelmatig te houden, nadat je al hebt afgesproken voor een eerste date. Ik snap het nut van dagelijks appen daarna niet meer.” Ik kijk hem vragend aan: “Ja, ik snap wel een beetje wat je bedoeld, maar het is wel leuk om contact te hebben met elkaar toch?”.

Zijn opmerking over dagelijks appen doet me denken aan een gesprek wat ik laatst met een vriendin had. We waren het er allebei over eens dat het soms best lastig kan zijn om online contact te hebben met een date. “Op het gebied van mannen zou ik willen dat Whatsapp niet zou bestaan”, zei ik. “Zou dat de communicatie met elkaar niet een stuk makkelijker en spannender maken?”.

Sinds Whatsapp bestaat is het heel normaal geworden om 24/7 online te zijn en op elk moment van de dag contact met elkaar te hebben. Aan de ene kant is dit heel handig, maar aan de andere kant kan het ook voor een hoop onzekerheid zorgen. Soms duurt het een tijd voordat de ander reageert, terwijl de vinkjes op Whatsapp al op blauw zijn gesprongen. Als ik een man heel leuk vind, kan ik mij op zulke momenten soms echt gek maken. Verschillende onzekere gedachtes spoken door mijn hoofd: Waarom heeft hij nog niet geantwoord? Had ik dit bericht niet moeten sturen? Het is toch een kleine moeite om iets terug te sturen?


“Ik vind dat we het goed gedaan hebben op deze manier”, vervolgt Jurre uiteindelijk. “Ja, dat vind ik ook. Niet extreem veel contact, maar wel leuk dat we elkaar af en toe gesproken hebben”.

Ineens legt Jurre zijn hand op mijn arm: “Ik vind het leuk met je Juul”, zegt hij een beetje verlegen. “Ja ik vind het ook gezellig”, zeg ik. Hij overvalt me met dit gebaar, maar tegelijkertijd vind ik het wel heel lief en eerlijk.

Na een paar drankjes is het inmiddels al best laat en besluiten we de rekening te vragen. Jurre rekent de wijntjes af, we verlaten het terras en samen lopen we de straat uit. Zodra we de hoek om zijn van de drukke straat, staat Jurre ineens stil. Ik kijk hem verbaasd aan en zodra mijn ogen die van hem vinden, pakt hij mij vast en begint hij mij te zoenen.

Begrijp me niet verkeerd, ik houd enorm van zoenen en het is fijn om een knuffel te krijgen. En natuurlijk helemaal in tijden van Corona, maar op dit moment voelde ik het niet echt.

“Ik vond dit een perfect moment om je een zoen te geven”, zegt Jurre. Grappig, denk ik: eigenlijk had ik dat gevoel helemaal niet. Blijkbaar liggen we nog niet helemaal op één lijn.

Ik vond het fijn om hem even vast te houden, maar tijdens onze zoen mistte ik wel wat ‘houvast’. Omdat Jurre even groot is als ik en best slank, had ik het gevoel dat ik hem niet echt vast kon pakken. Hoewel ik dit eigenlijk niet als afknapper wil zien, merk ik toch een lichte teleurstelling bij mezelf. Hoe heerlijk is het als een man wat groter is en je hem dan vast kan pakken of in zijn armen kan kruipen. Nee, helaas kan dat niet bij Jurre. Een goede zoener is hij wel, dat moet ik hem meegeven.

Eenmaal terug aangekomen bij het station, stop ik bij de fietsenstalling. “Ik heb toch maar besloten om met de fiets te komen hoor”, zeg ik lachend. “Ohja je twijfelde hè? Ik snapte niet zo goed waarom je dat met mij deelde via Whatsapp”, antwoord Jurre met een klein lachje op zijn gezicht. Oh, uhm.. moet ik dat nu gaan uitleggen, vraag ik me af. “Oh haha, ik weet eigenlijk ook niet waarom.”, zeg ik terwijl ik het een beetje weglach.

“Nou, dan ga ik maar is fietsen”, zeg ik. Voor ik wegloop geeft Jurre mij nog een zoen en een knuffel. “Het voelt zo fijn om weer eens een goede knuffel te krijgen”, zegt hij. “Ik vond het een fijne avond”. “Ik ook”, antwoord ik. Dan scheiden onze wegen en loop ik naar mijn fiets.

Twee dagen gaan er voorbij voordat ik iets hoor van Jurre. Hoewel ik normaal met smart op een berichtje zou wachten, merk ik dat het mij op dit moment niets doet. Ik heb zelf ook helemaal geen behoefte gehad om iets te sturen. Een aantal keer appen we nog heen en weer en na een paar dagen vraagt Jurre of we binnenkort weer zullen afspreken. Ik twijfel, eigenlijk wil ik een date nooit te snel afzeggen en geef ik het graag nog een tweede kans, maar aan de andere kant voel ik nu al dat er niet meer in zal zitten.

Na veel twijfelen, besluit ik voor mijzelf te kiezen en naar mijn gevoel te luisteren. Het feit dat ik niet veel geef om zijn berichtjes en ik er ook weinig behoefte aan heb, geeft voor mij de doorslag. Ik vind het niet eerlijk tegenover Jurre en mijzelf om straks met tegenzin naar de tweede date te gaan. Ik typ een berichtje naar Jurre: “Ik heb er even over nagedacht. Ik vond het heel gezellig afgelopen week, maar ik heb het even laten bezinken allemaal en ik denk dat ik het toch hierbij wil laten. Sorry dat ik het nu pas aangeef. Ik zat een beetje in twijfel, maar heb toch besloten om naar mijn gevoel te luisteren”.

Een fijne en respectvolle reactie van Jurre volgt. Hij geeft aan het heel jammer te vinden, maar heeft begrip voor mijn keuze. Ik wens Jurre het allerbeste en hoop dat hij snel een leuke meid tegenkomt.

Liefs Juul

*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe date verhalen? Volg Dateverhaal op social media:

https://www.instagram.com/dateverhaal

https://www.facebook.com/dateverhaal

  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl