Dateverhaal date verhalen.jpg

Volg Dateverhaal op social media en blijf op de hoogte van de laatste date verhalen

  • Facebook dateverhaal date verhalen
  • Instagram dateverhaal date verhalen
  • Juul

Iets leuks om naar uit te kijken

Nee, niet nu, niet vandaag! Ik baal, want behalve de date van vanavond had ik mijn hele weekend volgepland met leuke dingen.

Corona, wat maak je het ons singles toch moeilijk. Een spontane date afspreken op een winterse vrijdagavond is bijna niet meer te doen. Er zijn nog wel een aantal mogelijkheden, waarover ik ook in mijn blog ‘Daten in Coronatijd, hoe doe je dat?’ schreef, maar bij slecht weer houden de keuzes toch een beetje op.


Ik ben al een tijdje aan het chatten met Lucas en we zijn het erover eens dat we met elkaar op date willen. We hebben afgesproken op vrijdagavond. “Maar wat gaan we doen?”, vraagt Lucas terecht. “Weet je”, typ ik terug: “Laten we allebei wat opties bedenken en dan kiezen we het leukste idee uit”. Lucas stemt in. “No pressure ;)”, voeg ik er nog aan toe. Als ik mijn telefoon wegleg, begin ik te denken welke originele date ideeën er over zijn, die ook met slecht weer in Coronatijd door kunnen gaan.


De bioscoop? Nee, sowieso niet. Ik vind het een heel slecht idee om op een eerste date naar de bioscoop te gaan. Je kan elkaar op zo’n date toch helemaal niet leren kennen als je samen naar een scherm zit te staren? Nu er in deze tijd ook geen mogelijkheid is om na de film nog een drankje te doen, vergeet ik dit idee dus al heen snel weer. Iets actiefs misschien? Wat is er nog open en mogelijk als actieve date? Ik besluit er nog even goed over na te denken en wat navraag te doen bij mijn vrijgezelle vriendinnen.


De volgende dag krijg ik een berichtje van Lucas: “En, wat heb je bedacht?”. Ik denk even na en antwoord dan: “We kunnen bijvoorbeeld een wandeling maken of naar een museum. Het heeft mijn voorkeur niet om thuis af te spreken, maar dat is eventueel ook een optie. We zouden dan samen kunnen koken of een online escaperoom kunnen doen.”


Gelukkig reageert Lucas heel begripvol: “Ik snap heel goed dat het niet je voorkeur heeft om thuis af te spreken, maar er blijven wel weinig opties over. Een online escaperoom heb ik nog nooit gedaan en lijkt me wel heel leuk. Anders had ik nog bedacht dat we een stadswandeling kunnen maken”.


Een stadswandeling lijkt me wel heel leuk, vooral omdat Lucas niet uit Rotterdam komt en ik hem dan gelijk de mooiste plekjes van de stad kan laten zien. Maar als ik op de weerapp kijk dan zie ik dat het vrijdag gaat regenen. Hè, wat irritant, ik zie ons al lopen in de regen met nergens een mogelijkheid om te schuilen. Nee, dat zie ik echt niet zitten.


Zodra ik dit aan Lucas laat weten, stel ik voor om dan maar voor de online escape room te gaan. Daar heb ik tenslotte ook wel heel veel zin in. “Als jij nou voor een lekker wijntje zorgt, ga ik opzoek naar een leuke online escape room om samen te spelen”, stuur ik hem. Lucas is meteen enthousiast. Leuk dat hij zo opgewonden reageert, dat maakt mij alleen maar meer nieuwsgierig naar hem.


Het is vrijdagmiddag. Vanavond is mijn date met Lucas. We hebben vanmorgen nog contact gehad en Lucas stuurt mij dat hij veel zin heeft om mij te ontmoeten en dat hij niet kan wachten om samen het spel te spelen. Op de wekelijkse markt, die letterlijk voor mijn deur staat, heb ik nog wat lekkere verse dingen gehaald voor bij de borrel. Zodra ik mijn huis weer binnen stap en de boodschappentas op het aanrecht zet, gaat mijn telefoon.


Ik grijp in mijn jaszak en zie op het scherm dat het mijn werk is. Ik neem op en krijg mijn manager aan de telefoon: “Hoi Juul, je spreekt met Marjan. Ik wil je even laten weten dat de collega met wie je afgelopen dinsdag hebt gewerkt Corona heeft, dus dat betekent voor jou dat je tien dagen in quarantaine moet. Gerekend vanaf dinsdag, dus dat is vanaf nu nog een week”. Nee, niet nu, niet vandaag! Ik baal, want behalve de date van vanavond had ik mijn hele weekend volgepland met leuke dingen. Ik blijf vriendelijk aan de telefoon, maar zodra ik ophang kan ik mij niet inhouden om hardop te vloeken. “%$#*&^!”, rot Corona. Ik ben er echt even helemaal klaar mee.


Ik stuur een berichtje naar Lucas en vertel hem wat ik zojuist heb gehoord. Terwijl ik mijn berichtje typ bedenk ik mij dat dit voor hem kan overkomen als een of andere rotsmoes. Ik ben bang dat Lucas het misschien niet begrijpt, maar het tegendeel blijkt. Lucas reageert met een heel respectvol berichtje en zegt dat hij het alleen maar heel fijn vindt dat ik dit meteen aan hem vertel.


We plannen een nieuwe datum voor onze date en, als ik klachtenvrij blijf, zie ik Lucas volgende week alsnog. Lucas stelt mij gerust: “Aan de andere kant, nu hebben we wel iets leuks om naar uit te kijken!”.


Wordt vervolgd ;)


Liefs Juul


*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe date verhalen? Volg Dateverhaal op social media:

https://www.instagram.com/dateverhaal

https://www.facebook.com/dateverhaalDe rubrieken van Dateverhaal

De dateverhalen en blogs van Dateverhaal zijn voor het gemak ingedeeld in drie verschillende rubrieken: 'date verhalen', 'tips voor een leuke date' en 'issues van een vrijgezel'.

In de rubriek 'Date verhalen' schrijf ik blogs over mijn meest opvallende date verhalen. Als single dertiger maak ik de raarste dates mee, waardoor de ik de term dateleed ineens heel goed ben gaan begrijpen. Het vrijgezellen dateleven gaat niet altijd over rozen, dat is terug te lezen in mijn date verhalen. Voor de vrijgezellen onder ons: weet dat je niet de enige bent die het dateleed ondergaat. Hoe een date ook verloopt, het eindigt altijd in een mooi verhaal. Een mooi dateverhaal. 

 

In 'Tips voor een leuke date' vind je blogs met tips om het beste uit je dates te halen. Soms loop je vast bij het bedenken van een originele date. Vaak kom je als eerste date toch weer uit op dat drankje op het terras of in de kroeg. Ik geef je graag inspiratie om leuke date ideeën op te doen en dateleed te voorkomen. Wie weet heb jij na deze tips een mooi dateverhaal om op terug te kijken. 

 

In 'Issues van een vrijgezel' vind je blogs over mijn leven als vrijgezel. Want ook al heb ik vaak een date, en dus ook veel date verhalen, toch spoken er vragen door mijn hoofd.  Wie kent ze niet: de vragen die zo vaak worden gesteld aan een single of die je je als vrijgezel zelf afvraagt. “Hoe komt het dat je nog vrijgezel bent?” en “Ben je niet te kritisch?”. Ik ga opzoek naar het antwoord op dit soort vrijgezellen vragen. 

Ik wens je veel plezier bij het lezen van mijn blogs en date verhalen. 

Liefs Juul 

Dateverhaal date verhalen.jpg
Dateverhaal date verhalen
Dateverhaal date verhalen
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl