Dateverhaal date verhalen.jpg

Volg Dateverhaal op social media en blijf op de hoogte van de laatste date verhalen

  • Facebook dateverhaal date verhalen
  • Instagram dateverhaal date verhalen
  • Juul

Ik hou van mij

Op het filmpje zie ik een zonnebank gebruinde jongen die net iets te zelfverzekerd in slow motion een hand door zijn blonde lokken haalt, gevolgd met een hele foute knipoog.

Sinds gisteren heb ik een match op de app met Jeffrey. Na de match, raakten we met elkaar aan de praat. Jeffrey is een lekkere vlotte chatter. We komen erachter dat we vlakbij elkaar werken en al snel ontstaat het idee om een keer koffie te gaan drinken samen.

Zodra ons gesprek over gaat op Whatsapp, valt mij al snel op dat Jeffrey veel met mij deelt. Op elk moment van de dag vertelt hij wat hij aan het doen is, gevolgd met een foto. Een foto van Jeffrey in de tuin, achter zijn bureau, tijdens de koffiepauze, in de auto.. het houdt niet op. Blijkbaar voelt hij zich vrij genoeg om een hoop met mij te delen. Iets teveel van het goede, als je het mij vraagt.

Ik merk dat de berichtjes van Jeffrey averechts werken op mijn interesse in hem. Sterker nog, ik vind het eigenlijk een beetje irritant. Ik ben zelf helemaal niet zo snel van foto’s delen. Het mag best nog een beetje spannend blijven, niet waar? En waarom zou je zoveel persoonlijke dingen met iemand delen die je eigenlijk nog helemaal niet kent?

Het duurt niet lang voordat Jeffrey overgaat op selfies. Als toppunt stuurt hij een verschrikkelijk ijdel filmpje van zichzelf. Ik kijk ernaar en schiet enorm in de lach. Op het filmpje zie ik een zonnebank gebruinde jongen die net iets te zelfverzekerd in slow motion een hand door zijn blonde lokken haalt, gevolgd met een hele foute knipoog. Oké, nu weet ik het zeker: deze man en ik verschillen teveel van elkaar.

Ik besluit dat ik maar gelijk eerlijk kan zijn en typ een berichtje: “Mag ik eerlijk zeggen dat ik erover twijfel of je wel mijn type bent?”. “Natuurlijk mag dat”, krijg ik als antwoord: “Waar twijfel je over?”. Zonder er al te lang over na te denken stuur ik terug: “Nou, niet onaardig bedoeld hoor, maar jij bent best wel een beetje een mooiboy denk ik. Dat past niet bij mij. En eerlijk gezegd houd ik ook niet zo van die selfies. Sorry, ik wil je niet beledigen, maar ik denk dat wij niet bij elkaar passen”. Gelukkig neemt Jeffrey mijn berichtje goed op en complimenteert hij mij om het feit dat ik eerlijk tegen hem ben. We besluiten dat het beter is om onze koffiedate te annuleren en wensen elkaar het beste voor de toekomst.

Opgelucht leg ik mijn telefoon weg. Ik kijk naar buiten. De hele ochtend heeft het geregend, maar nu zie ik een zonnetje doorkomen. Op de buienradar zie ik dat het voorlopig nog wel even droog blijft. Ik trek mijn schoenen aan, doe mijn oortjes in, zet een muziekje aan en loop de deur uit.

Terwijl ik het park inloop kijk ik naar de prachtige kleuren van de bladeren in de bomen. De herfst is duidelijk begonnen. Ik vind dit het mooiste seizoen voor lange wandelingen en kan ook echt genieten van de natuur.Tijdens mijn wandeling denk ik na over mijn gesprek met Jeffrey. Ik ben trots op mijzelf dat ik altijd naar mijn gevoel blijf luisteren en dat ik ook dit keer eerlijk ben geweest over het feit dat ik twijfelde aan onze match. Ik heb ooit met mezelf afgesproken om nooit met tegenzin op date te gaan en aan deze afspraak heb ik mij altijd gehouden.

Op de terugweg naar huis speelt er een nummer af wat ik eerder hoorde bij het televisie programma Beste Zangers. Het is een nummer van Harrie Jekkers, welke Tabita zong. ‘Ik houd van mij’ heet het. Ik luister aandachtig naar de tekst:

Ik hou van mij, hoor je nooit zingen.

Ik hou van mij wordt nooit gezegd,

maar ik hou van mij ga ik toch zingen.

Want ik hou van mij,

Van mij alleen en ik meen het echt.

De laatste zin van het nummer speelt af als ik mijn huis weer binnenstap:

Want wie van zichzelf houdt,

Die geeft pas echt iets kostbaars.

Als ie ik hou van jou tegen een ander zegt.

Toen ik dit nummer voor het eerst hoorde, vond ik de tekst een beetje apart. Maar hoe vaker ik naar de tekst luister, hoe meer ik mezelf erin kan vinden. Ja, ik hou van mij. Ik sta achter mijn keuzes en doe zoveel mogelijk dingen die mij gelukkig maken.

Liefs Juul

*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe date verhalen? Volg Dateverhaal op social media:

https://www.instagram.com/dateverhaal

https://www.facebook.com/dateverhaal

De rubrieken van Dateverhaal

De dateverhalen en blogs van Dateverhaal zijn voor het gemak ingedeeld in drie verschillende rubrieken: 'date verhalen', 'tips voor een leuke date' en 'issues van een vrijgezel'.

In de rubriek 'Date verhalen' schrijf ik blogs over mijn meest opvallende date verhalen. Als single dertiger maak ik de raarste dates mee, waardoor de ik de term dateleed ineens heel goed ben gaan begrijpen. Het vrijgezellen dateleven gaat niet altijd over rozen, dat is terug te lezen in mijn date verhalen. Voor de vrijgezellen onder ons: weet dat je niet de enige bent die het dateleed ondergaat. Hoe een date ook verloopt, het eindigt altijd in een mooi verhaal. Een mooi dateverhaal. 

 

In 'Tips voor een leuke date' vind je blogs met tips om het beste uit je dates te halen. Soms loop je vast bij het bedenken van een originele date. Vaak kom je als eerste date toch weer uit op dat drankje op het terras of in de kroeg. Ik geef je graag inspiratie om leuke date ideeën op te doen en dateleed te voorkomen. Wie weet heb jij na deze tips een mooi dateverhaal om op terug te kijken. 

 

In 'Issues van een vrijgezel' vind je blogs over mijn leven als vrijgezel. Want ook al heb ik vaak een date, en dus ook veel date verhalen, toch spoken er vragen door mijn hoofd.  Wie kent ze niet: de vragen die zo vaak worden gesteld aan een single of die je je als vrijgezel zelf afvraagt. “Hoe komt het dat je nog vrijgezel bent?” en “Ben je niet te kritisch?”. Ik ga opzoek naar het antwoord op dit soort vrijgezellen vragen. 

Ik wens je veel plezier bij het lezen van mijn blogs en date verhalen. 

Liefs Juul 

Dateverhaal date verhalen.jpg
Dateverhaal date verhalen
Dateverhaal date verhalen
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl