Dateverhaal date verhalen.jpg

Volg Dateverhaal op social media en blijf op de hoogte van de laatste date verhalen

  • Facebook dateverhaal date verhalen
  • Instagram dateverhaal date verhalen
  • Juul

Vind ik de liefde via Tinder?


Toen ik vorige week een post deelde op social media over Tinder, kreeg ik daar zoveel reacties op, dat ik er meteen een blog over wilde schrijven. Ik heb al een lange tijd geen Tinderaccount meer gehad, maar omdat ik weer nieuwsgierig werd, heb ik het weer eens gedownload op mijn telefoon.

Ik open de app, maak een profiel aan en begin daarna met swipen. Er zitten een aantal leuke profielen tussen, maar de meeste accounts swipe ik naar links. Mijn mond valt open van de eigenaardige profielen die één voor één op mijn scherm verschijnen. In de 10 minuten die volgen schieten de meest rare profielen voorbij, welke bijna allemaal seks gerelateerd zijn. Wat ik mij afvraag: denken mannen nou dat iemand hier serieus op gaat reageren?


Tot mijn verbazing heb ik na heel veel swipen toch een match met een aantal mannen. Een van de mannen is Leo, waarmee ik ook nog eens een leuk gesprek heb. Het gesprek loopt vlot en na een aantal dagen stel ik voor om een keer af te spreken. Ik houd er niet van om weken lang te chatten. Onbewust creëer je toch een bepaald beeld van de ander. Hoe langer het chatten duurt, des te meer dit beeld zal afwijken van de werkelijkheid. Tenminste, dat is mijn ervaring. Leo zegt het leuk te vinden om af te spreken, maar heeft een drukke week en heeft volgende week pas tijd. Ook prima, denk ik, dan wachten we nog even.

In de twee weken die volgen houden we het leuke gesprek aan. We hebben regelmatig contact en Leo blijft mijn interesse wekken. Maar na twee weken wachten word ik wel een beetje ongeduldig. “Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat je mij inmiddels zou vragen wanneer ik zou kunnen om af te spreken ;)”, stuur ik. Leo antwoord met een verhaal dat hij dat ook al had verwacht, maar dat hij het heel druk heeft. Ik lees het bericht en antwoord niet direct. Als ik hem de volgende dag een berichtje terug wil sturen, open ik de Tinderapp en zie dat mijn gesprek met Leo verdwenen is. Nou, wat laf zeg, denk ik: mij eerst een aantal weken aan het lijntje houden om vervolgens de match op te heffen en te verdwijnen. Zeg dan op z’n minst nog even dat je van de app afgaat of dat je het toch niet ziet zitten om af te spreken.

Maar goed, realistisch gezien gebeuren dit soort dingen wel vaker op datingapps. Overigens niet alleen op Tinder, maar ook op andere apps word ik weleens genegeerd of valt een gesprek stil. Het lastige aan (gratis) datingapps is dat het heel laagdrempelig is. Je hebt makkelijk een match met iemand, er ontstaat een gesprek en zonder gedoe kan je iemand ook weer makkelijk verwijderen. Werkt dat tegenwoordig niet ook gewoon in de hele maatschappij? Als je iets niet meer leuk vindt, dan koop je gewoon een nieuwe. Ik denk dat dit met datingapps precies hetzelfde werkt. Hoppa! Verwijderen en op naar de volgende.

Ik sta op het punt om Tinder alweer te verwijderen. Ik heb het idee dat de meer ‘serieuze’ mannen op andere apps zitten, als Happn of Bumble. Via deze apps heb ik tot nu toe een positievere ervaring dan met Tinder. Ik heb al veel leuke dates gehad via datingapps, maar helaas is er bijna nooit iets serieus uitgekomen.

De seksprofielen op Tinder sla ik in ieder geval over, ondertussen ben ik heel geduldig en blijf ik veel naar links swipen. Ik heb ook wel lol in het swipen en heb er geen verwachtingen bij. Toch hoeft er maar één match tussen te zitten waarbij het wel raak is.

Mijn match hoop uiteindelijk toch in real life tegen te komen, want of ik mijn liefde ooit zal vinden via een datingapp? Daar ben ik nog steeds niet echt van overtuigd.

Liefs Juul

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs en date verhalen?

Volg Dateverhaal op social media:

https://www.instagram.com/dateverhaal

https://www.facebook.com/dateverhaal

De rubrieken van Dateverhaal

De dateverhalen en blogs van Dateverhaal zijn voor het gemak ingedeeld in drie verschillende rubrieken: 'date verhalen', 'tips voor een leuke date' en 'issues van een vrijgezel'.

In de rubriek 'Date verhalen' schrijf ik blogs over mijn meest opvallende date verhalen. Als single dertiger maak ik de raarste dates mee, waardoor de ik de term dateleed ineens heel goed ben gaan begrijpen. Het vrijgezellen dateleven gaat niet altijd over rozen, dat is terug te lezen in mijn date verhalen. Voor de vrijgezellen onder ons: weet dat je niet de enige bent die het dateleed ondergaat. Hoe een date ook verloopt, het eindigt altijd in een mooi verhaal. Een mooi dateverhaal. 

 

In 'Tips voor een leuke date' vind je blogs met tips om het beste uit je dates te halen. Soms loop je vast bij het bedenken van een originele date. Vaak kom je als eerste date toch weer uit op dat drankje op het terras of in de kroeg. Ik geef je graag inspiratie om leuke date ideeën op te doen en dateleed te voorkomen. Wie weet heb jij na deze tips een mooi dateverhaal om op terug te kijken. 

 

In 'Issues van een vrijgezel' vind je blogs over mijn leven als vrijgezel. Want ook al heb ik vaak een date, en dus ook veel date verhalen, toch spoken er vragen door mijn hoofd.  Wie kent ze niet: de vragen die zo vaak worden gesteld aan een single of die je je als vrijgezel zelf afvraagt. “Hoe komt het dat je nog vrijgezel bent?” en “Ben je niet te kritisch?”. Ik ga opzoek naar het antwoord op dit soort vrijgezellen vragen. 

Ik wens je veel plezier bij het lezen van mijn blogs en date verhalen. 

Liefs Juul 

Dateverhaal date verhalen.jpg
Dateverhaal date verhalen
Dateverhaal date verhalen
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl