Dateverhaal date verhalen.jpg

Volg Dateverhaal op social media en blijf op de hoogte van de laatste date verhalen

  • Facebook dateverhaal date verhalen
  • Instagram dateverhaal date verhalen
  • Juul

Loop ik achter als single dertiger?


Vorige week was ik jarig, ik ben 31 geworden. Een mooie leeftijd, waarin ik nog altijd als vrijgezel door het leven ga. De meeste dagen als single zijn leuk. Ik kan doen wat ik wil, hoef me nooit te verantwoorden, laat mijn zooi in huis liggen waar ik wil, eet altijd wat ik lekker vind, ik richt mijn huis in naar mijn eigen smaak en ik spreek vaak spontaan af met vriendinnen.

Toch vind ik het soms lastig om op deze leeftijd nog vrijgezel te zijn. Veel van mijn vriendinnen zijn zwanger, net bevallen, getrouwd of gaan samenwonen. En de weinige mensen om mij heen die nog wel single zijn, krijgen ook steeds vaker relaties. Het lijkt soms wel of ik de enige ben die het geluk in de liefde maar niet vind en vaak pech heeft met mannen.

Hoewel ik nog totaal geen last heb van klapperende eierstokken en ik er ook niet zeker van ben of ik ooit zou willen trouwen, benauwd mijn omgeving mij soms wel.

Zodra ik Instagram open valt mij op dat de eerste drie berichten over kinderen, zwanger zijn of samenwonen gaan. Ik vind het heel fijn om het geluk van vriendinnen en kennissen te zien en dat ze dit geluk willen delen, want ik ben oprecht heel blij voor ze. Aan de andere kant zet het mij regelmatig aan het twijfelen. Het lijkt of het leven soms zo snel gaat. Dat iedereen groeit in de liefde en dat ik stil blijf staan. De vraag die ik mijzelf dan weleens stel is: “Loop ik achter?”

En hoewel ik er niet elke dag evenveel in geloof, toch heb ik mijn antwoord gevonden. Iedereen leeft zijn leven in een eigen tempo. Er zijn mensen die voor altijd bij hun jeugdliefde blijven en vroeg ouders worden, anderen gaan op een jonge leeftijd alweer uit elkaar. Ik behoor tot de groep mensen die er gewoon wat langer over doet om haar liefde te vinden. Voor mij geen snelweg, maar een alternatieve route met veel bochten en verkeerde afslagen. Ik ben er van overtuigd dat die weg mij uiteindelijk ook naar de liefde leidt, want wie weet wat de toekomst mij brengt.

Voor nu ben ik gelukkig. Ik heb een fantastisch vrijgezellen leven. Op sombere dagen kijk ik mezelf aan in de spiegel. “Kom op Juul”, zeg ik dan tegen mezelf. Ik steek mijn kin iets omhoog en duw mijn schouders naar achteren. “Jouw geluk in de liefde komt nog wel! Vrijgezel of niet, je hebt een fantastisch leuk leven!”

Liefs Juul

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe date verhalen?

Volg Dateverhaal op social media:


0 reacties

De rubrieken van Dateverhaal

De dateverhalen en blogs van Dateverhaal zijn voor het gemak ingedeeld in drie verschillende rubrieken: 'date verhalen', 'tips voor een leuke date' en 'issues van een vrijgezel'.

In de rubriek 'Date verhalen' schrijf ik blogs over mijn meest opvallende date verhalen. Als single dertiger maak ik de raarste dates mee, waardoor de ik de term dateleed ineens heel goed ben gaan begrijpen. Het vrijgezellen dateleven gaat niet altijd over rozen, dat is terug te lezen in mijn date verhalen. Voor de vrijgezellen onder ons: weet dat je niet de enige bent die het dateleed ondergaat. Hoe een date ook verloopt, het eindigt altijd in een mooi verhaal. Een mooi dateverhaal. 

 

In 'Tips voor een leuke date' vind je blogs met tips om het beste uit je dates te halen. Soms loop je vast bij het bedenken van een originele date. Vaak kom je als eerste date toch weer uit op dat drankje op het terras of in de kroeg. Ik geef je graag inspiratie om leuke date ideeën op te doen en dateleed te voorkomen. Wie weet heb jij na deze tips een mooi dateverhaal om op terug te kijken. 

 

In 'Issues van een vrijgezel' vind je blogs over mijn leven als vrijgezel. Want ook al heb ik vaak een date, en dus ook veel date verhalen, toch spoken er vragen door mijn hoofd.  Wie kent ze niet: de vragen die zo vaak worden gesteld aan een single of die je je als vrijgezel zelf afvraagt. “Hoe komt het dat je nog vrijgezel bent?” en “Ben je niet te kritisch?”. Ik ga opzoek naar het antwoord op dit soort vrijgezellen vragen. 

Ik wens je veel plezier bij het lezen van mijn blogs en date verhalen. 

Liefs Juul 

Dateverhaal date verhalen.jpg
Dateverhaal date verhalen
Dateverhaal date verhalen
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl