Mijn eerste Coronaproof date

“Ben je begraven op de Konijnenplaats of is het gewoon heel gezellig?”

We zitten midden in de periode van Corona en ik heb mij al een paar weken afgezonderd van datingapps. Wat zou je er op dit moment mee moeten vraag ik me af? Je kunt elkaar toch niet zien. Ik moet eerlijk bekennen dat ik mij soms best alleen voel in deze rare periode, dus na een tijdje besluit ik toch weer eens te kijken op Bumble. Nadat een match is gevormd, ben je als vrouw aan zet om het gesprek te starten. Start je dit gesprek niet binnen 24 uur, dan verloopt de match en kan je dus niet meer met elkaar chatten.

Ja, een match! Een leuke match, met Joris. Ik twijfel niet en start meteen het gesprek. Ik weet niets beters te verzinnen dan: “Hoi Joris!”. Blijkbaar vindt Joris deze opening goed genoeg en reageert met een vrolijk bericht. In de chat raken we al snel aan de praat over de Coronaperiode en hoe we er allebei mee om zijn gegaan de afgelopen weken. Joris geeft aan al twee dates te hebben gehad via Bumble. Een Skype-date en een wandeldate. Hij vertelt dat hij videobellen geen fijne manier van daten vindt en zegt het lastig te vinden om dezelfde sfeer te creëren als tijdens een real life date. Hoewel ik nog geen Skype date heb gehad kan ik me inbeelden hoe dit zal gaan en het lijkt mij erg ongemakkelijk. Ik zie het voor me hoe ik achter mijn fel opgelichte scherm zit. Zo’n belichting die ook niet echt in mijn voordeel zal werken.

Joris stelt al vrij snel voor om samen een ‘Coronaproof’ wandeling te maken. Leuk, ik houd wel van een spontane actie. In plaats van eindeloos chatten of appen, heeft het mijn voorkeur om elkaar redelijk snel in het echt te ontmoeten. Onbewust creëer je toch een beeld van de ander. Hoe langer het chatten duurt, des te meer kan je date teleurstellen. Twee dagen later spreken we af.

Het is een mooie zonnige dag vandaag. Leunend tegen mijn fiets sta ik op de hoek van de straat te wachten. Joris en ik hebben afgesproken samen naar het bos te fietsen en daar een rondje te wandelen. Met een vriendin heb ik afgesproken om mijn online locatie te delen, zodat zij weet waar ik ben. Misschien wat overdreven, maar ach je kunt maar beter voorzichtig zijn als je met een ‘vreemde’ naar het bos gaat.

Ik open Whatsapp, deel mijn locatie en stuur haar een berichtje dat ik toch wel wat zenuwen heb. Raar is dat. Ik heb al zo vaak gedatet, en toch komen die zenuwen altijd even langs. Zo van: “Hallo, we zijn er nog hoor!”. Die zenuwen komen altijd in de laatste minuten voor het moment dat ik mijn date zal gaan zien. In die korte tijd vraag ik mezelf tientallen keren af waarom ik dit ook alweer doe en of ik niet toch nog zal afzeggen. Om vervolgens heel hard naar huis te fietsen en een fles wijn leeg te drinken in mijn pyjamabroek.

Ik kijk op van mijn telefoon en zie een jongen aankomen met een grijs shirt. Hij lacht naar mij en ik herken Joris van zijn foto’s. Hij stopt voor mij en stapt van zijn fiets. "Tja, we mogen geen zoen op de wang geven he”, zegt hij. Fijn dat hij het gelijk uitspreekt, want dit had zomaar eens een heel ongemakkelijk moment kunnen worden. We lachen erom en stappen vervolgens op de fiets richting het bos.

De fietsen parkeren we aan de rand van het bos. Tijdens het wandelen praten we over van alles. Het voelt ontspannen en ik heb het gevoel dat ik volledig mezelf kan zijn. Na een tijdje krijg ik wel zin in een drankje. Ik heb een koude fles wijn in mijn tas zitten en Joris heeft gezorgd voor de hapjes. We besluiten een plekje te zoeken en komen terecht bij een klein meertje. Joris is zo slim geweest om een handdoek mee te nemen. Yes, pluspunten! Nu hoef ik geen klamme billen te krijgen van het natte gras.

De middag is erg gezellig. Joris is, net als ik, een echte prater en daardoor verloopt ons gesprek soepel. We komen erachter dat we allebei een keer mee zijn geweest met een singleweekend van Villavibes en kunnen er zo een dag over doorpraten.

“Een singleweekend?”, is de reactie die ik vaak van mensen krijg. Ze vragen zich vaak af wat zo’n weekend inhoudt. Binnenkort zal ik een blog schrijven over mijn ervaring met Villavibes en dan zal ik je alles vertellen over mijn belevingen.

“Hoe komt het eigenlijk dat jij nog vrijgezel bent?", vraagt Joris. Daar heb je hem, de vraag waar ik zo’n hekel aan heb. Ik vind het een rotvraag, omdat ik het antwoord er niet op heb. “Ik weet het niet”, antwoord ik. “Ik heb denk ik gewoon pech gehad in de liefde.” Ik word altijd een beetje ongemakkelijk van deze vraag. Ondertussen denk ik aan een uitspraak die een goede vriendin laatst deed: “Liefde bestaat slecht uit twee stukjes, en toch is het de moeilijkste puzzel die er is”. Oke, ik geef het toe. Een hele cheesy uitspraak, maar toch heel passend. Ik kan mezelf er ook wel in vinden. Hoe vaak komt het nou daadwerkelijk voor dat jij de ander net zo leuk vindt als hij/zij jou?

Als de zon wat begint te zakken vragen we ons af hoe laat het zal zijn. Ik kijk op mijn telefoon en moet mijn lach onderdrukken. De vriendin met wie ik de live locatie stuurde heeft door dat wij al een paar uur op dezelfde plek in het bos hebben gezeten. Ze stuurt een screenshot met de naam van het meertje, ‘de Konijnenplaats’ heet het hier. Ik lees haar berichtje: “Ben je begraven op de Konijnenplaats of is het gewoon heel gezellig?”.

Ik glimlach naar mijn telefoon. Straks zal ik haar wel opbellen en uitgebreid over de date vertellen.

De tijd is voorbij gevlogen. We besluiten om terug te lopen naar de fietsen en zeggen elkaar gedag. Tja, ik geef het toe. We hebben ons er de hele middag aan gehouden, maar de 1.5 meter regel vergeten we op dit moment even.

Joris en ik hebben nog een tweede keer afgesproken, maar waren het er al snel over eens dat we meer een vriendschappelijke klik voelen dan een romantische klik. Misschien kom ik hem nog wel een keer tegen op een singleweekend. Dan proosten we hopelijk samen op een leuke herinnering aan de Konijnenplaats.


Liefs Juul


*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.

0 reacties
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl