Dateverhaal date verhalen.jpg

Volg Dateverhaal op social media en blijf op de hoogte van de laatste date verhalen

  • Facebook dateverhaal date verhalen
  • Instagram dateverhaal date verhalen
  • Juul

Op date met de DJ (Deel 2)

Dit verhaal is een vervolg op: “Op date met de DJ (Deel 1)"

Als ik hem de datum van mijn vakantie vertel kijkt hij heel vrolijk op en zegt dan: “Dat komt goed uit, want ik moet de 7e naar een hele fancy bruiloft en ik wil niet alleen”.

“Lekker hè?”. Tegenover mij zit een lange jongen met een glunderend gezicht en een glimlach van oor tot oor. Het is Robert, vandaag heb ik mijn tweede date met hem. We zijn beland in een tapasrestaurant en net als de vorige keer is het weer heel gezellig. Robert is super enthousiast, praat veel over zijn passie in de muziek en heeft een leuke kledingsmaak. Hij heeft echt zijn best gedaan vanavond en ziet er goed uit.

Na het eten stelt Robert voor om nog een wandeling te maken in de buurt. Goed idee, het is lekker weer en het is altijd fijn en relaxed om te wandelen tijdens een date. Tijdens de wandeling praten we wat over reizen en vakanties. “Ik heb binnenkort nog een weekje vakantie, maar ik weet nog niet wat ik ga doen”, zeg ik. “Oh, welke week heb je vrij dan?”, vraagt Robert. Als ik hem de datum van mijn vakantie vertel kijkt hij heel vrolijk op en zegt dan: “Dat komt goed uit, want ik moet de 7e naar een hele fancy bruiloft en ik wil niet alleen”. “Oh een fancy bruiloft?”, vraag ik: “van wie dan?”. Robert vertelt dat het de bruiloft is van zijn oude manager. Hij heeft de man al jaren niet gezien en is zelf ook verbaasd dat hij is uitgenodigd. Robert laat een afbeelding zien op zijn telefoon. Een chique uitnodiging met krulletters en gouden franjes verschijnt op zijn schermpje. “Je moet dan wel echt netjes. Het is op een landgoed en de dresscode is black tie”.

Vertwijfeld kijk ik Robert aan: “Hoe ga je mij dan voorstellen?”. “Ah joh, daar hebben we het nog wel over, niet aan denken”, zegt Robert. “Het is misschien een beetje vreemd dat ik je meevraag, maar ik ken daar helemaal niemand en zou het heel leuk vinden als ik goed gezelschap heb”, zegt hij en geeft mij een knipoog. “Ik denk er nog wel even over na, het overvalt me een beetje inderdaad”, zeg ik verlegen.

Na een stuk langs het water te hebben gelopen gaan we zitten op een bankje. Robert slaat zijn armen om mij heen en drukt mij tegen zich aan. “Juul, ik moet je iets bekennen. Ik heb echt een heel goed gevoel bij jou”. Ik voel hoe hij naar mij kijkt en zodra ik hem aankijk zie ik hoe zijn ogen glinsteren. Oh god, is de jongen nu al verliefd? Dat gaat wel heel snel, schiet er door mijn hoofd. “Ik vind het ook heel gezellig met je, maar laten we het rustig aan doen. We kennen elkaar amper. Ik wil je graag beter leren kennen en dan zien we wel hoe het loopt”, antwoord ik.

Robert is het uiteindelijk met mij eens, maar voegt er nog wel aan toe dat hij dit speciale gevoel bijna nooit eerder heeft gehad bij iemand. In ieder geval niet zo snel. Ik merk dat zijn woorden mij een beetje benauwen. Ik ben het niet gewend dat een man zijn gevoel zo snel uit. Het zou goed moeten voelen, maar ik merk aan mijzelf dat het averechts werkt en daardoor probeer ik ons gesprek naar een ander onderwerp te brengen. Dat lukt gelukkig. Ik kan weer even ademen.

Als ik naar huis ben gereden en mijn auto voor mijn deur parkeer, loop ik de trap op naar mijn appartement. Ik denk na over mijn tijd met Robert. We hebben nu twee dates met elkaar gehad, we hebben het gezellig samen, ik kan met hem lachen en hij laat mij duidelijk merken dat hij mij wel ziet zitten. Hoewel het goed lijkt te gaan, heb ik toch een twijfel. Ik voel mij lichamelijk niet echt aangetrokken tot Robert en dat zit mij dwars. Het blijft in mijn hoofd hangen en telkens als ik hem zie of spreek dan merk ik dat ik erover ga piekeren. Als ik iemand aantrekkelijk vind, dan is dat meestal gelijk vanaf het begin raak, maar bij Robert heb ik dit nog niet.

Ik stap mijn huis binnen, plof op de bank. Ik besluit het nog niet meteen af te kappen met Robert en doe het tegenovergestelde: ik open de webshop van Zalando en bestel drie mooie lange jurken.

Hoe mijn verhaal met Robert verder loopt, lees je volgende week in ‘deel 3’ van ‘Op date met de DJ’.

Liefs Juul

*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe date verhalen? Volg Dateverhaal op social media:

https://www.instagram.com/dateverhaal

https://www.facebook.com/dateverhaal

De rubrieken van Dateverhaal

De dateverhalen en blogs van Dateverhaal zijn voor het gemak ingedeeld in drie verschillende rubrieken: 'date verhalen', 'tips voor een leuke date' en 'issues van een vrijgezel'.

In de rubriek 'Date verhalen' schrijf ik blogs over mijn meest opvallende date verhalen. Als single dertiger maak ik de raarste dates mee, waardoor de ik de term dateleed ineens heel goed ben gaan begrijpen. Het vrijgezellen dateleven gaat niet altijd over rozen, dat is terug te lezen in mijn date verhalen. Voor de vrijgezellen onder ons: weet dat je niet de enige bent die het dateleed ondergaat. Hoe een date ook verloopt, het eindigt altijd in een mooi verhaal. Een mooi dateverhaal. 

 

In 'Tips voor een leuke date' vind je blogs met tips om het beste uit je dates te halen. Soms loop je vast bij het bedenken van een originele date. Vaak kom je als eerste date toch weer uit op dat drankje op het terras of in de kroeg. Ik geef je graag inspiratie om leuke date ideeën op te doen en dateleed te voorkomen. Wie weet heb jij na deze tips een mooi dateverhaal om op terug te kijken. 

 

In 'Issues van een vrijgezel' vind je blogs over mijn leven als vrijgezel. Want ook al heb ik vaak een date, en dus ook veel date verhalen, toch spoken er vragen door mijn hoofd.  Wie kent ze niet: de vragen die zo vaak worden gesteld aan een single of die je je als vrijgezel zelf afvraagt. “Hoe komt het dat je nog vrijgezel bent?” en “Ben je niet te kritisch?”. Ik ga opzoek naar het antwoord op dit soort vrijgezellen vragen. 

Ik wens je veel plezier bij het lezen van mijn blogs en date verhalen. 

Liefs Juul 

Dateverhaal date verhalen.jpg
Dateverhaal date verhalen
Dateverhaal date verhalen
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl