Op date met de onverzorgde man


Nou, ik heb wel iets beter mijn best gedaan om er leuk uit te zien dan hij, denk ik terwijl hij komt aangesjokt op zijn badslippers.

Ik heb een nieuwe datingapp gedownload, Hinge. Ik werd erop gewezen door een vriendin. Eigenlijk is de app hetzelfde principe als Tinder, maar dan veelal in het Engels. Ik ben wel benieuwd, dus ik maak vluchtig een profiel aan en heb al snel een aantal matches. Eén van de matches is Bart. We chatten eerst een tijdje en gaan daarna over op de app. Bart is een hele fanatieke apper. Hij stuurt mij elke ochtend een appje met de vraag of ik lekker heb geslapen en wat ik vandaag ga doen. Heel schattig en lief, maar ik vind het wel wat overdreven voor iemand die je nog niet hebt gezien.

We besluiten om op onze eerste date een wandeling te gaan maken en spreken af op een woensdagavond, bij Bart om de hoek. Hij woont aan een groot park en het is mooi meegenomen dat parkeren bij hem gratis is. Eenmaal in de auto zie ik hoe de donkere wolken in de lucht zich ophopen en al snel begint het te regenen. Shit, daar gaat de wandeling, denk ik. Eenmaal aangekomen bij Bart zijn huis kan ik geen parkeerplek vinden. Ik stuur Bart een appje en meteen krijg ik een berichtje terug dat hij wel even naar beneden komt en mij zal helpen een plek te vinden.

Na een paar minuten in mijn auto te wachten, zie ik Bart aan komen lopen. Hij draagt een vaal blauw T-shirt en een korte spijkerbroek. Nou, ik heb wel iets beter mijn best gedaan om er leuk uit te zien dan hij, denk ik terwijl hij komt aangesjokt op zijn badslippers.

De autodeur gaat open en de 2 meter lange Bart propt zich in mijn kleine autootje. Wat een beer van een vent. Zodra hij gaat zitten valt mij meteen iets heel vervelends op. Ik ruik een vieze geur, een enorme zweetlucht. Ik denk dat Bart het vandaag erg warm heeft gehad en niet heeft bedacht om zich even op te frissen voordat ik zou komen. Jemig, dit is toch wel een erg heftige geur. Wat vervelend dat ik er meteen zo door afgeleid ben. Ik vind het verschrikkelijk onaardig van mezelf, maar dit is echt niet te missen.

“Wie had gedacht dat ik gelijk al bij je in de auto zou zitten”, grapt Bart. Ik lach een beetje ongemakkelijk: “Nou inderdaad, wie had dat gedacht”. En terwijl ik begin te rijden, denk ik alleen maar: nee, dit is hem niet, ik wil dit niet. Ik heb nog nooit meegemaakt, dat ik binnen de eerste minuut al weet dat het niets gaat opleveren, maar bij Bart heb ik dit gevoel helaas wel. Kan ik het maken om nu al te zeggen: “Sorry Bart, dit wordt hem niet”, om vervolgens met gierende banden naar huis te rijden? Ik besef me dat dat geen optie is en besluit er het beste van te maken.

Aangezien het inmiddels regent én onweert, besluiten we om onze wandeling te staken en maar naar Bart zijn huis te gaan. Dat vind ik wel even een ding. Het is eigenlijk heel vreemd om bij een onbekende thuis te komen, zeker als je elkaar net voor het eerst ziet. Normaal gesproken zou ik dit niet doen op een eerste date, maar in dit geval besluit ik dat het geen kwaad kan en ik loop mee naar binnen.


Bart woont in een prima appartementje. Het ziet er een beetje studentikoos uit, maar het is wel gezellig ingericht. “Vind je het erg als mijn konijnen rond loslopen?”. Terwijl hij wijst naar de twee beestjes die midden in de kamer zitten, valt mij op dat zijn hele T-shirt onder de konijnenharen zit. “Nee hoor, laat ze maar zitten”, zeg ik terwijl ik probeer niet naar zijn vieze shirt te staren.

Bart schenkt een koffie in en we gaan op het balkon zitten. Zijn balkon is overdekt, dus we zitten droog en zijn op die manier toch nog buiten. Terwijl ik ga zitten zie ik twee kratten bier op het balkon staan, met daar bovenop wel 12 lege sigarettenpakjes. “Vind je het erg als ik een sigaretje rook?”, vraagt hij. Ik heb er geen problemen mee, maar als ik naar die lege pakjes kijk vind ik het toch wel een beetje smerig. “Ik had nog niet gezegd dat ik rook hè?”, zegt hij. “Nee”, lach ik. “Dat wist ik inderdaad niet”. In de korte tijd waarin ik Bart nu heb gezien, zijn er al zoveel dingen voorbij gekomen waar ik enorm op afknap.

Op het balkon raken we aan de praat over ons werk, vrienden en vakanties. Het is een leuk gesprek, maar ik merk aan mezelf dat ik er totaal niet bij ben. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik zo snel mogelijk naar huis wil.

Blijkbaar vindt Bart het wel heel gezellig. Na een tijdje voel ik hoe hij tijdens ons gesprek zijn hand op mijn bovenbeen legt. Hè nee, dit wil ik helemaal niet. Ik weet eigenlijk wel zeker dat ik helemaal geen aanleiding heb gegeven om dit te doen. Ik probeer te gaan verzitten door mijn benen andersom te kruisen. Het helpt en hij trekt zijn hand weer terug.

“Je ziet er leuk uit”, zegt Bart. Nou, jij had ook wel een klein beetje meer je best mogen doen, met je badslippers en je shirt vol met konijnenharen, denk ik ondertussen.

Het gesprek loopt nog altijd prima en het is best gezellig, maar toch blijf ik afgeleid door zijn lichaamsgeur. En door die hand. Oh god, die hand. Daar komt hij weer, zijn hand op mijn bovenbeen. Hè, houd op, denk ik. Opnieuw probeer ik te gaan verzitten. Bart lijkt niets door te hebben en trekt zijn hand weer onbewust terug.

“Wat dacht je eigenlijk toen ik aan kwam lopen? Is het een beetje wat je had verwacht?”. Jemig, wat een vraag en zo uit het niets. Nee, denk ik, maar hoe zeg je zoiets. “Ehh ja, zo ongeveer”, antwoord ik wat ongemakkelijk.

“En wat vind je van mij? Vind je het gezellig?”, vervolgt Bart. Phoe, ik schrik ervan dat hij het zo op de man af vraagt, maar dit geeft me wel een kans om eerlijk te zijn. “Ik vind het heel gezellig, maar ik denk niet dat er meer inzit voor ons”, zeg ik. Bart kijkt verbaast: “Oh, waarom niet dan?”. “Ik weet het niet”, lieg ik een beetje. “Gewoon een gevoel dat het meer vriendschappelijk is”.

“Jammer, ik had er zeker meer uit willen halen. Maar, voordat ik je zou gaan zoenen, wilde ik toch even aan je vragen wat je van mij vindt”, zegt Bart. Nu hij dit zegt, ben ik blij dat ik eerlijk ben geweest. Ik moet er toch niet aan denken dat hij me ineens bij mijn mond had gegrepen, terwijl ik daar totaal niet op zat te wachten.

Hij neemt nog twee hijsjes van zijn sigaret en zegt dan: “Nou, zal ik je er maar uitlaten dan?”. “Ja, is goed, laten we dat maar doen”.

Eigenlijk moet ik nog best nodig naar het toilet, maar de sfeer is zo ongemakkelijk geworden dat ik bedenk dat het beter is om het maar even op te houden tot ik thuis ben. Bart begeleidt mij naar de deur. Ik geef hem een knuffel en loop opgelucht de gang uit. Jemig, dat was ongemakkelijk.

Buiten regent het nog steeds. Als ik de hoek om kom lopen zie ik mijn auto staan. Ik heb de lichten laten branden. “Nee, wat shit!”. Ik trek een sprintje, ga in de auto zitten en probeer hem te starten, maar tevergeefs. Ik bel de wegenwacht en wacht in mijn auto op hulp.

Al wachtend open ik Whatsapp en stuur Bart een berichtje: “Sorry dat het zo liep, maar wel heel fijn dat ik eerlijk tegen je kon zijn”. Meteen krijg ik een appje terug en mijn mond valt open van verbazing. Bart antwoordt: “Ik dacht nog even friends with benefits, maar als je mij niet aantrekkelijk vindt, heeft het weinig zin om nu seks te hebben, haha”.

Wauw, dat hij dit bericht stuurt. En al helemaal na mijn duidelijke afwijzing. Blijkbaar stond hij er dus echt totaal anders in dan ik.

Na 20 minuten komt er gelukkig al een geel busje aanrijden, thank God! Het wachten vond ik nog niet zo erg, maar dat ik in de regen met een volle blaas mijn plas op moest houden was geen pretje. Een vriendelijke meneer stapt uit en laadt binnen een paar minuten mijn accu weer op, zodat ik eindelijk naar huis kan. Ja, naar huis. Daar is waar ik nu het liefste wil zijn.

Eenmaal thuis ren ik naar het toilet, plof daarna neer op de bank en staar naar het plafond. Jemig, wat een avontuur was dit weer. Helaas liep de avond niet zoals ik had gehoopt, maar ik ben wel trots dat ik eerlijk ben geweest. Eerlijk naar Bart en vooral eerlijk naar mezelf.

Liefs Juul

*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe date verhalen?

Volg Dateverhaal op social media:


0 reacties
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl