Op date met de waterman

Ik heb mijn glas wijn nog sneller leeg dan hij zijn water en ik ben er toch zeker van dat ik geen hele snelle drinker ben.

Voordat ik op date ga ben ik altijd een beetje chaotisch en gehaast. Ik ben met teveel dingen tegelijk bezig en besef me vervolgens dat ik eigenlijk al 10 minuten geleden de deur uit had moeten zijn. Nadat ik mij heb omgekleed en klaar ben om te gaan, stap ik op de fiets. Ik ben zo’n persoon die altijd als een malle fietst en langs iedereen scheurt, omdat ik gewoon niet langzaam kan fietsen (en meestal ook te laat ben). Vandaag dwing ik mezelf om het rustig aan te doen en een tandje rustiger te fietsen dan ik gewend ben. Hoewel het al avond is, is het nog altijd 30 graden buiten en ik ben bang dat ik volledig bezweet aan zal komen. Niet echt een charmante gedachte als je een man voor het eerst gaat ontmoeten.

Ik ben op weg naar de Markthal in Rotterdam, waar ik heb afgesproken met Stefan. Stefan heb ik leren kennen via de datingapp Happn. We hebben een leuk gesprek gehad op de app, waarin ik onder andere te weten ben gekomen dat hij van reizen en hardlopen houdt, waar hij werkt en dat hij een paar dagen na mij jarig is. Toevallig hebben we allebei het sterrenbeeld Kreeft. Na een avondje chatten hebben we deze date al snel afgesproken. Top, lekker snel en dan hebben we straks nog genoeg om over te praten.

Stefan geeft over de app al veel complimentjes. Hij heeft het over mijn pretoogjes en stuurt: “Dat jij met die blik nog single bent, is voor mij een raadsel!”. Heel smooth, denk ik. Maar stiekem vind ik het ook wel heel leuk als een man complimentjes maakt. Ik kan daar echt voor vallen, een soort zwak van mij.

Het rustige fietsen is me aardig gelukt en daarom kom ik dus ook aan zonder zweet op mijn voorhoofd, maar wel 5 minuten te laat. Stefan zit al te wachten en hij stuurt een foto van zijn uitzicht, zodat ik ongeveer kan inschatten waar hij zit. Lastig soms om iemand te herkennen in de mensenmassa, helemaal als je diegene nog nooit in het echt hebt gezien. Stel je voor dat ik nu naar de verkeerde man zou lopen. Ik moet lachen in mijzelf, dat zou echt zo'n gênante actie van mij kunnen zijn. Toch zie ik Stefan van een afstandje zitten, gelukkig snel gevonden. Het duurt even voordat Stefan mij ook ziet, maar vervolgens staat hij op en komt op mij aflopen. Heel vluchtig geeft hij me drie zoenen op de wang.

“Zullen we eerst een ijsje halen?”, vraagt hij. Samen lopen we richting De IJssalon. We sluiten aan in de lange rij en terwijl we wachten op onze beurt hebben we een wat oppervlakkig gesprek. Met het ijsje lopen we een rondje door de stad. Op zich is het best gezellig met Stefan, maar ik merk dat ik hem eigenlijk niet heel interessant vind en daardoor snel afgeleid ben.

Nadat we een rondje hebben gelopen zoeken we een tafeltje uit op het terras en gaan in de schaduw zitten. De ober komt naar onze tafel gelopen en vraagt wat we willen drinken. “Een witte wijn alsjeblieft”, zeg ik. “Doe mij maar een spa blauw”, vervolgt Stefan. Oh shit, nou voel ik me gelijk slecht. Ik kijk hem aan, maar hij laat niets merken. Wat mij na een tijdje opvalt is dat Stefan behoorlijk lang over de spa blauw doet. Ik heb mijn glas wijn nog sneller leeg dan hij zijn water en ik ben er toch zeker van dat ik geen hele snelle drinker ben.

Het tweede rondje durf ik bijna geen wijn meer te bestellen, dus bestel ik een Cola Zero. “Een spa blauw, graag”, zegt Stefan weer. Het maakt mij helemaal niets uit als een man niet drinkt. Ik heb er juist wel respect voor, maar om nou alleen spa blauw op een date te bestellen? Is dat niet wat saai?, vraag ik me af.

Na twee drankjes komt de ober voor de derde keer langs. Stefan kijkt mij vragend aan. “Zullen we de rekening maar doen?”, vraag ik hem. Ik merk dat de klik er met Stefan niet is en betrap mezelf erop dat ik de date wat saai vind. We zouden prima nog een drankje kunnen doen, maar eigenlijk vind ik het wel mooi zo. Ik denk dat een extra drankje niet heel veel toe zal voegen aan onze avond. Stefan stemt in, dus ik reken de drankjes af en we lopen het terras af.

Terwijl we teruglopen naar mijn fiets wil ik hem toch nog een brandende vraag stellen. “Drink je helemaal geen alcohol of dronk je water omdat je nog moet rijden?", vraag ik. “Nee, ik drink altijd alleen maar water. Ik drink geen alcohol, dat is niet goed voor mijn gezondheid”. Er komt meteen een reactie in mij naar boven: Ik dacht dat jij een Kreeft was, maar je lijkt me meer een Waterman. De opmerking ligt op het puntje van mijn tong, maar ik maak hem niet. De sfeer is er niet naar en als ik naar deze waterman kijk, heeft hij een behoorlijk serieuze blik op zijn gezicht.

Zodra we bij mijn geparkeerde fiets aankomen, zeggen we gedag en geef ik Stefan drie zoenen op de wang. “Het was gezellig”, zeg ik. “Ja vond ik ook, heel gezellig”, antwoordt Stefan. Hij blijft wat ongemakkelijk staan en staart me met een strakke blik aan. Ik word er een beetje nerveus van, omdat ik denk dat hij op meer hoopte dan een afscheid als deze. Ik zie het aan de blik in zijn ogen. Een paar seconden lang is het stil en blijft hij mij aanstaren. “Nou, eh dan ga ik maar fietsen”, zeg ik wat ongemakkelijk. “Doei, welthuis!”.

Ik stap op de fiets, rijd langs de Markthal en zie dat er inmiddels een groot rood hart is verlicht op de voorkant van het gebouw. Terwijl ik naar het hart staar, hoop ik voor een ander stel dat ze vanavond wél de liefde hebben gevonden en samen naar het romantische beeld kunnen kijken. Ik sla een zijstraat in en race op mijn heerlijk snelle tempo naar huis. Terwijl de wind door mijn haren waait, denk ik terug aan de date. Leuke jongen, maar dit is niet mijn man. Ik zoek nog even verder en ik zou het toch wel heel fijn vinden als mijn toekomstige partner af en toe een drankje met mij mee wil drinken. Proost, op de liefde!

Liefs Juul

*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe date verhalen? Volg Dateverhaal op social media:

https://www.instagram.com/dateverhaal

https://www.facebook.com/dateverhaal

0 reacties
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl