Op date met de wereldreiziger

Het valt mij op dat Job veel vrienden in het buitenland heeft wonen. Bij elk verhaal over zijn reizen, vertelt hij dat hij bij vrienden in het buitenland op bezoek ging.

Halte Weena”, wordt er omgeroepen in de tram. De volgende halte moet ik eruit voor mijn afspraak met Job. In de laatste twee minuten van de tramrit check ik nog even snel zijn profiel. Ik bestudeer zijn foto’s nogmaals om er zeker van de zijn dat ik hem zo meteen zal herkennen tussen de mensenmassa op Centraal Station.

Ik stap de tram uit, doe mijn mondkapje af en check nog even snel of m’n lippenstift goed zit. Wat een ellende voor je make-up zeg, zo’n ding. Als ik opkijk van mijn spiegeltje kijk ik rond en zoek ik tussen de mensen naar Job. Al snel zie ik een lange jongen zoekend om zich heen kijken, hij draagt een iets te grote bruine jas, een spijkerbroek en zwarte All Stars. Hij staat wat te wiebelen op zijn plek en zijn handen wrijft hij een beetje zenuwachtig over zijn broek.


“Hoi, gevonden!”, hoor ik mezelf iets te enthousiast zeggen. Even staan we tegenover elkaar en twijfel ik hoe ik hem nu moet begroeten. Ik zie dat Job ook twijfelt, dus besluit ik het maar te benoemen: “Zullen we elkaar maar gewoon drie zoenen geven?”. “Haha, ja is goed”, antwoordt Job lachend. Volgens mij is hij nog een beetje nerveus. Door zijn gespannen houding, merk ik dat ik me ook niet helemaal op mijn gemak voel. “Hoe was je treinrit?”, vraag ik. Job woont letterlijk aan de andere kant van het land, in Groningen. Hij heeft al verteld dat hij binnen een paar maanden naar de Randstad wil verhuizen, dus wat mij betreft is de afstand geen probleem. Bovendien heb ik niet meteeen verwachtingen voor de toekomst en focus ik mij eerst op vandaag.

Tijdens ons loopje naar de kroeg word ik al wat meer ontspannen en merk ik dat het gesprek met Job aardig op gang komt. Ik zie hoe hij een beetje slungelig naast mij loopt. Doordat hij wat langer is, loopt hij met een gebogen rug. Zodra hij wat begint te vertellen, moet ik mijn best doen om hem goed te verstaan. Hij praat een beetje binnensmonds en in combinatie met zijn slissen, moet ik me echt goed concentreren op wat hij zegt. Ik merk aan mezelf dat ik hem niet meteen heel aantrekkelijk vind. “Niet meteen oordelen Juul, geef het een kans”. Ik spreek mezelf streng toe.

Eenmaal bij het café aangekomen mogen we pas naar binnen als we eerst onze gegevens invoeren. Niet echt een ideaal moment voor een date die net op gang begint te komen, maar het zijn natuurlijk de nieuwe regels vanwege Corona, dus doen we netjes wat er van ons gevraagd wordt. Nadat we allebei een lange lijst aan vragen hebben ingevuld lopen we naar binnen en worden we naar een tafeltje gewezen in een gezellige hoek van de kroeg. We gaan tegenover elkaar zitten en bestellen allebei een biertje.

Job en ik hebben een leuk gesprek over reizen, ons werk, hobby’s, Corona.. blijkbaar hebben we genoeg om over te praten. Het valt mij op dat Job veel vrienden in het buitenland heeft wonen. Bij elk verhaal over zijn reizen, vertelt hij dat hij bij vrienden in het buitenland op bezoek ging. De man heeft veel gereisd én heeft de afgelopen twee jaar in Frankrijk gewoond. Hij is net een half jaar terug in Nederland, maar vertelt dat hij het heel gaaf zou vinden om weer in het buitenland te gaan werken en dat dit, na Coronatijd, ook een logische stap zal zijn. Heel leuk voor hem en ik reageer ook enthousiast, maar ik vraag me tegelijkertijd ook af hoe hij het dan voor zich zou zien met daten of het eventueel opbouwen van een relatie.

Na een paar drankjes komt de ober weer naar ons toe en vraagt of we nog iets willen drinken. Terwijl ik het eigenlijk wel prima vind om te gaan en op het punt sta dit uit te spreken, bestelt Job nog een biertje. “Nou, doe mij er dan ook nog maar één”, zeg ik terwijl ik naar mijn lege bierglas wijs.

“Ik heb om 19.00 uur met mijn vrienden afgesproken”, zegt Job: “Dus dit is dan wel de laatste”. Ik vind het helemaal prima om na dit drankje te gaan, want ik heb vanavond ook nog met vriendinnen afgesproken. Van tevoren heb ik de meiden al ingelicht over mijn date. “Ik denk dat ik wel mee-eet vanavond, maar als de date heel leuk is, dan sluit ik pas later aan voor een drankje”, stuurde ik ze vanmiddag.

Het bevalt mij eigenlijk heel goed om eind van de middag met een date af te spreken. En daarnaast vind ik het ook heel praktisch. Rond borreltijd kan je nog alle kanten op: Mocht de date tegenvallen, dan kan je gemakkelijk afhaken rond etenstijd. Maar is het wel heel gezellig, dan kan je de date altijd nog verlengen met een etentje. Dit ga ik onthouden voor de volgende keer.

Als onze glazen leeg zijn, rekenen we de drankjes af en lopen we samen terug richting het station. “Nou, veel plezier met je vrienden”, zeg ik. Job kijkt me aan met een brede lach: “Ja jij ook, nog een gezellige avond”. We geven elkaar drie zoenen en lopen dan allebei een andere richting op.


Ik stap in de tram, dezelfde conducteur als op de heenweg kijkt me aan: “Hé, daar bent u weer”, zeg ik verrast. “Nou wat een toeval. Heeft u een leuke middag gehad?”, vraagt de vriendelijke man. “Ja prima”, hoor ik mezelf zeggen. Prima, precies het juiste woord voor deze date. Het was heel gezellig, maar niet meer dan dat. Hoewel ik een gezellige middag heb gehad, voelde ik totaal geen aantrekkingskracht tot Job. De date voelde als een vriendschappelijke middag en dat is helaas niet waar ik op dit moment naar op zoek ben.

De volgende dag stuur ik Job een berichtje. Als snel blijkt dat hij het met mij eens is. Het was gezellig, maar we denken allebei dat we niet helemaal bij elkaar passen. Ook Job geeft aan dat het voor hem meer als een vriendschap voelde. Fijn dat we er hetzelfde over denken. Ik hoop dat Job snel een leuke meid vindt, in Nederland of wie weet in het buitenland.

Liefs Juul

*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe date verhalen? Volg Dateverhaal op social media:

https://www.instagram.com/dateverhaal

https://www.facebook.com/dateverhaal

0 reacties
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl