Dateverhaal date verhalen.jpg

Volg Dateverhaal op social media en blijf op de hoogte van de laatste date verhalen

  • Facebook dateverhaal date verhalen
  • Instagram dateverhaal date verhalen
  • Juul

Op singleweekend met Villavibes (Deel 1)

Het ligt er niet dik bovenop dat iedereen single is en dat maakt de sfeer heel ontspannen en relaxed.

“Never mind I’ll find, someone like you”, zing ik luidkeels mee met de radio die ik net een tandje harder heb gezet. Ik probeer al een half uur de zenuwen weg te zingen. Met een beetje klamme handen aan het stuur zit ik in de auto. Ik heb nog een lang stuk te gaan, want Groesbeek ligt niet bepaald om de hoek.

Twee weken geleden besloot ik een singleweekend te boeken bij Villavibes. Na veel twijfelen werd ik uiteindelijk overtuigd door een collega en nu kan ik niet meer terug.


Ik rijd langs een verkeersbord waar ‘Groesbeek’ op staat. Oh god, ik ben er bijna. Nu word ik toch wel echt zenuwachtig. Tijdens het laatste stuk van de autorit rijd ik langs groene heuvelachtige weilanden. Wauw, de omgeving is echt prachtig.

Nadat ik de auto heb geparkeerd loop ik met mijn koffertje naar de locatie. Ondanks dat ik best vroeg ben, zitten er al een stuk of 20 mensen op het terras. Ik word ontvangen door twee van de reisleiders. “Hoi, welkom. Wat leuk dat je er bent”. “De kamerindeling gaat op loting, dus je mag een lootje uit het bakje pakken”. 201, lees ik op het briefje. De kamer die ik toegewezen krijg is een 3-persoonskamer. Zodra ik de kamer binnenstap, zie ik dat mijn kamergenoten er nog niet zijn, dus heb ik het geluk dat ik mijn eigen bed uit kan kiezen. Ik installeer mijn spullen en loop dan naar beneden. Ik vind het begin nogal ongemakkelijk, maar besef me tegelijkertijd dat het voor iedereen eng is. We zijn allemaal alleen gekomen, dus we zitten in hetzelfde schuitje.

“Je mag zelf je drankjes pakken hoor, dit hele weekend is het open bar”, zegt een van de reisleiders. Nadat ik een wijntje heb ingeschonken, besluit ik mij te mengen in de groep en het terras op te lopen. Ik begin een rondje handen schudden om mezelf voor te stellen. “Nou, het lijkt wel een verjaardag”, grap ik. Aan het einde van het rondje pak ik een stoel van het terras en nodig ik mezelf uit om tussen de kring te komen zitten. Dit was een goede zet, want ik zit meteen in een gezellige hoek. Ik raak aan de praat met een aantal mensen en vooral de twee meiden naast mij zijn heel gezellig. Fijn, de spanning glijdt weg en ik voel mij meteen op mijn gemak.

’s Avonds, na het diner, wordt de muziek in het feestzaaltje aangezet. Aan het begin van de avond zijn de meeste mensen nog wat afwachtend. Samen met de meiden die ik aan het begin ontmoet heb, proberen we het feestje op gang te brengen door de dansvloer op te gaan. Heel leuk om te zien dat er steeds meer mensen aansluiten. Uiteindelijk maken we er met z’n allen een mooi feestje van en dansen we door tot in de late uurtjes. De avond is samen te vatten twee favoriete nummers: “Fuifje - DoeMaarDave” en “Atje voor de sfeer – Rene Karst”. Ik denk dat dit een aardig beeld geeft van de sfeer van de avond.

De volgende dag word ik aardig brak wakker. Oef, die drankjes zijn wel heel hard gegaan gisteren. Ik had van tevoren nooit gedacht dat het de eerste avond al zo gezellig zou worden.

Mijn kamergenootjes heb ik gisterenavond ook ontmoet. Twee gezellige meiden, waarmee ik het vooral met Anniek goed kan vinden. Na even bij te kletsen met Anniek, spring ik snel onder de douche en trek ik mijn sportkleding aan. Vandaag staat er namelijk een mountainbiketocht op het programma, waar ik mij van tevoren al voor op heb gegeven. Ondanks de lichte kater heb ik hier heel veel zin in.

De mountainbike rit is qua tempo prima te doen, daardoor is er onderweg tijd voor een praatje en de mensen die ik gisteren nog niet heb gesproken leer ik nu ook kennen. Leuk om te zien dat de groep uit zoveel verschillende mensen bestaat. Hoewel we met een groep van 40 vrijgezellen (20 mannen en 20 vrouwen) zijn, verbaast het mij dat dit eigenlijk helemaal geen issue is.

Het ligt er niet dik bovenop dat iedereen single is en dat maakt de sfeer heel ontspannen en relaxed. Na een korte drinkpauze, hervatten we de tocht en kom ik achteraan in de groep te fietsen. Ik raak aan de praat met de hekkensluiter van de groep, Sam. Hij was mij tot nu niet echt opgevallen, maar ik merk dat hij al snel mijn interesse wekt. Niet heel toevallig, blijf ik vervolgens de hele rit achteraan in de groep fietsen.

Een druk programma vandaag, want ik heb mij ook ingeschreven voor de volgende activiteit. Met een klein groepje gaan we karten. Het valt mij op dat er bijna alleen maar mannen meegaan, maar ik houd wel van wat actie en stap in de auto bij Timo en Anton. Ik zie mijzelf in de auto zitten bij de twee jongens en moet van binnen een beetje lachen. Timo en Anton zijn hele aardige jongens, maar niet bepaald de types waar ik op zou vallen. Uit het gesprek dat we voeren blijkt wel dat ze nog niet veel ervaring hebben met vrouwen. Ik heb wel respect voor ze en vind het (net als ikzelf) dapper dat ze naar dit weekend zijn gekomen. Ondanks dat we totaal verschillen van elkaar, hebben we het heel gezellig in de auto.

Als we terugkomen bij de locatie staat Sylvie, onze kok, al in de keuken. Een super lieve vrouw die de lekkerste maaltijden kookt. Vandaag staat er een Indonesische rijstafel op het menu. Ik zie dat Sam in de keuken staat om Sylvie te helpen. “Kan ik iets voor je doen?”, vraag ik aan Sylvie. Ze geeft mij de taak om de bakken van het buffet te vullen. “Sam helpt je wel even”, zegt ze. Dit is natuurlijk al waar ik op hoopte. Wat ongemakkelijk vullen we samen de bakken, waarbij we de helft van het eten ernaast laten vallen. “Nou, jij bent wel een prinses, maar geen keukenprinses”, zegt Sylvie lachend.

Als na het avondeten de muziek weer aangaat, vind ik het wel even best met de danspasjes en ik besluit om lekker buiten te gaan zitten. Met een aantal mensen doen we een spelletje en kletsen we wat. Fijn dat de sfeer zo ontspannen is, dat iedereen kan doen wat hij/zij wil.

Als ik toch weer even naar binnenloop zie ik Sam bij de bar staan. Hij lacht als hij mij binnen ziet komen en in plaats van naar de dansvloer te lopen, ga ik bij hem staan. Ken je dat gevoel? Dat je een soort spanning voelt hangen? Dat gevoel, dat heb ik heel sterk bij Sam. Voordat ik besluit om naar bed te gaan, kijkt Sam mij heel diep in mijn ogen aan. Gaat hij me nou zoenen? Een beetje vertwijfeld zeg ik: “Welterusten” en loop van hem weg.

Samen met Anniek loop ik naar onze kamer. “Volgens mij stond ik net bijna met Sam te zoenen”, zeg ik. Nog steeds een beetje perplex van het moment.

Wil je weten hoe dit verhaal verder gaat? Je leest het a.s. dinsdag in een nieuwe blog. Houdt de website en Instagram dus goed in de gaten.

https://www.instagram.com/dateverhaal/

Liefs Juul

0 reacties

De rubrieken van Dateverhaal

De dateverhalen en blogs van Dateverhaal zijn voor het gemak ingedeeld in drie verschillende rubrieken: 'date verhalen', 'tips voor een leuke date' en 'issues van een vrijgezel'.

In de rubriek 'Date verhalen' schrijf ik blogs over mijn meest opvallende date verhalen. Als single dertiger maak ik de raarste dates mee, waardoor de ik de term dateleed ineens heel goed ben gaan begrijpen. Het vrijgezellen dateleven gaat niet altijd over rozen, dat is terug te lezen in mijn date verhalen. Voor de vrijgezellen onder ons: weet dat je niet de enige bent die het dateleed ondergaat. Hoe een date ook verloopt, het eindigt altijd in een mooi verhaal. Een mooi dateverhaal. 

 

In 'Tips voor een leuke date' vind je blogs met tips om het beste uit je dates te halen. Soms loop je vast bij het bedenken van een originele date. Vaak kom je als eerste date toch weer uit op dat drankje op het terras of in de kroeg. Ik geef je graag inspiratie om leuke date ideeën op te doen en dateleed te voorkomen. Wie weet heb jij na deze tips een mooi dateverhaal om op terug te kijken. 

 

In 'Issues van een vrijgezel' vind je blogs over mijn leven als vrijgezel. Want ook al heb ik vaak een date, en dus ook veel date verhalen, toch spoken er vragen door mijn hoofd.  Wie kent ze niet: de vragen die zo vaak worden gesteld aan een single of die je je als vrijgezel zelf afvraagt. “Hoe komt het dat je nog vrijgezel bent?” en “Ben je niet te kritisch?”. Ik ga opzoek naar het antwoord op dit soort vrijgezellen vragen. 

Ik wens je veel plezier bij het lezen van mijn blogs en date verhalen. 

Liefs Juul 

Dateverhaal date verhalen.jpg
Dateverhaal date verhalen
Dateverhaal date verhalen
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl