Op singleweekend met Villavibes (Deel 2)

Dit verhaal is een vervolg op: Op singleweekend met Villavibes (Deel 1)

De spanning tussen ons wordt steeds groter, dat voelen we allebei.

Zondagochtend, jemig wat is iedereen actief. Ben ik de enige die de drankjes nog erger voelt hangen dan gisteren? Ik heb in de afgelopen twee nachten 5 uur geslapen en ik voel nu dat dit best hard aankomt. Gelukkig blijk ik niet de enige te zijn die even moet bijkomen. Terwijl het grotendeel van de groep vertrekt om te gaan golven, blijf ik met een stuk of 8 mensen achter bij de locatie. Yes, het zijn precies de mensen waar ik een leuke klik mee heb. We houden een heerlijke relaxte middag. Om 12.00 uur komt er alweer iemand aanlopen met een fles likeur. “Jala lalala, Atje voor de sfeer”, zingt iedereen in koor. De middag sluiten we af met een ouderwets waterballonnen gevecht.


Aan het eind van de middag vertrekken we met een deel van de groep naar een wijnproeverij. In Groesbeek en omgeving zijn een aantal wijngaarden, dus de perfecte locatie om tussen de druivenstokken te genieten van een wijntje. We leren wat over de verschillende wijnen en hoe je de smaken in de wijn kunt herkennen. Sam en ik lopen op de terugweg bij elkaar. Door de gesprekken die we voeren leren we elkaar steeds beter kennen.

’s Avonds wordt er door de reisleiding een pubquiz georganiseerd. Iedereen doet lekker enthousiast mee en ik word er zelf ook fanatiek van. Een leuke manier om de zondagavond af te sluiten, want na de quiz vertrekken er een aantal mensen van de groep. Uiteraard moeten veel mensen maandag weer aan het werk, dus kiezen zij ervoor om op zondagavond al naar huis te gaan. Ik heb het geluk dat ik morgen nog vrij ben, dus blijf ik samen met zo’n 20 anderen over bij de locatie. Na het diner even geen feestje. De muziek staat wel aan, maar veel mensen zitten buiten en kletsen wat of spelen een spelletje. Sam en ik zitten samen, afgezonderd van de groep op het terras. De spanning tussen ons wordt steeds groter, dat voelen we allebei. We geven elkaar al heel de tijd blikken. “Het zou wel heel raar zijn als ik je nu ineens ga zoenen, waar iedereen bij zit”, zegt Sam. Hoewel ik het graag zou willen, geef ik hem gelijk. “Als ik nou als eerste naar de andere kant van de locatie loop, dan kom jij een paar minuten later en zie ik je daar”, zeg ik lachend. Hij begint te lachen. “Oke”, zegt Sam met kleine pretoogjes.

Een paar minuten later zien we elkaar aan de andere kant, afgezonderd van de groep. Na één blik wordt de spanning bevestigd en beginnen we elkaar te zoenen. Ik voel me echt weer even alsof ik op de middelbare school zit. Stiekem zoenen achter het muurtje. Het is heel onschuldig, maar toch ook heel fijn. We moeten er samen hard om lachen. “Vind je het leuk om morgen nog iets te gaan doen?”, vraagt Sam. “Dan hebben we echt even de tijd samen”. Ik stem toe: “Dat lijkt me heel gezellig”.

Maandagochtend, het weekend is voorbij gevlogen. Na het ontbijt blijven we nog even met een klein groepje hangen op het terras. We blèren nog een aantal nummers mee: “All by myself, don’t wanna be …” en daarna is het tijd om naar huis te gaan. Ik zeg iedereen gedag en loop naar de auto. In plaats van naar huis te rijden, voer ik “Mookerplas” in, in mijn navigatie. Na 10 minuten rijden plof ik neer op het strandje aan de Mookerplas. Een paar minuten later hoor ik achter mij een geluid. Ik draai mij om en zie een blonde jongen naast mij staan met een brede glimlach op zijn gezicht. Het is Sam. Samen genieten we van een heerlijke dag en blijven we bij het strandje tot de zon ondergaat.

Hoe het afliep met Sam? We hebben het een aantal maanden heel leuk gehad met elkaar, maar helaas is het toch stukgelopen. Van het weekend met Villavibes heb ik geen seconde spijt gehad. Het was een fantastisch weekend, waarin ik veel heb gelachen en een hoop lol heb gehad. En het belangrijkste: ik had echt het gevoel dat ik volledig mezelf kon zijn. De meiden die ik heb ontmoet spreek ik nog veel, binnenkort gaan we weer een wijntje drinken. De herinneringen aan dit weekend in Groesbeek komen dan altijd weer even voorbij.

Wil je meer weten over Villavibes? Ondanks de Coronamaatregelen gaan de weekenden en reizen weer (aangepast) door. Ze hebben een Coronaproof programma ontwikkeld met reizen en weekenden in Nederland, België en Duitsland. www.villavibes.nl

Liefs Juul


*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.

0 reacties
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl