Shit Happens

Terwijl ik mijn onderbroek al op mijn knieën heb hangen, valt mijn oog op de toiletbril. Van de schrik doe ik een stap achteruit.

Je kent ze wel, van die gezellige dates waarbij je een drankje gaat doen en de tijd voorbij vliegt. Zo’n date heb ik vandaag met Erik. Een gezellige studentikoze jongen die het leven niet al te serieus neemt en houdt van bier, veel bier. We hebben elkaar leren kennen tijdens het stappen in Rotterdam en besloten de week erna een drankje te gaan doen. En nu zitten we hier, op het terras aan de Witte de Withstraat. We hebben een leuke klik met elkaar, waardoor de avond heel ontspannen verloopt en we inmiddels al aardig wat drankjes hebben gedronken. Ik kijk op mijn horloge en zie dat het inmiddels al half 2 is. Als de ober vraagt of we nog een drankje willen, kijken Erik en ik elkaar aan. “Nee bedankt, we willen de rekening graag”.

Samen lopen we naar onze fietsen, die een stukje verderop geparkeerd staan. Nog voor ik het slot van mijn fiets kan halen pakt Erik mij vast en geeft een kus op mijn mond. De combinatie van de spanning die tussen ons hangt en het feit dat ik lichtelijk aangeschoten ben zorgen ervoor dat ik Erik uitnodig om met mij mee naar huis te gaan. “Zou je het leuk vinden om nog een drankje bij mij thuis te drinken? Het is maar 10 minuten fietsen”, voeg ik er snel aan toe, in de hoop mijn uitnodiging nog wat aantrekkelijker te maken. Erik glimlacht: “Daar zeg ik geen nee tegen”. Samen stappen we op de fiets en rijden we naar mijn huis.

Eenmaal thuis haal ik twee koude biertjes uit de koelkast en neem deze mee naar de bank, waar Erik het zich al comfortabel heeft gemaakt. We kletsen nog wat, drinken de biertjes op en een fijne nacht volgt.

De volgende ochtend word ik al vroeg wakker. Ik kijk naast me en zie dat Erik met zijn rug naar mij toe ligt. Hij ligt nog in een diepe slaap. Het liefste blijf ik nog even liggen, maar ik moet zo nodig naar het toilet dat ik niet kan wachten en de dekens van mij afsla. Zo zachtjes mogelijk stap ik uit bed en loop ik op mijn tenen de trap af. Het voelt alsof mijn blaas op springen staat, dus snel loop ik naar het toilet en open vluchtig de deur. Terwijl ik mijn onderbroek al op mijn knieën heb hangen, valt mijn oog op de toiletbril. Van de schrik doe ik een stap achteruit. Nee, dit meen je niet! Mijn eigen, normaal zo schone, toiletje zit helemaal onder de poep. Zowel de pot, als de wc-bril zitten onder met poepresten en bruine vegen. Alsof er nog wel vluchtig een doekje over gehaald is, maar dit de poep alleen maar heeft verspreidt in plaats van verwijderd. Mijn god, hoe heeft hij dít voor elkaar gekregen? Het is gewoon niet in te denken hoe iemand een toilet zó vies achter kan laten.


Nog altijd sta ik met een volle blaas naar mijn vieze toilet te staren. Ik ben helemaal in shock. Ik loop naar de keuken, pak 3 verschillende schoonmaakflessen, trek plastic handschoenen aan en begin het toilet vervolgens grondig schoon te boenen. En terwijl ik aan het boenen ben, vraag ik mezelf af of ik niet in de maling word genomen. Serieus, dit verzin je toch niet?

Ik loop naar boven, terug naar de slaapkamer. Erik ligt nog steeds te slapen. Heel zachtjes sla ik het dekbed weer open en ga naast hem in bed liggen. Hè bah, ik kan nu alleen nog maar aan die poepbril denken. Ik krijg het beeld gewoon niet uit mijn hoofd. Heel vervelend, maar hierdoor krijg ik gelijk een heel ander beeld van Erik. Wat moet ik nou doen? Moet ik hem wakker maken en het hem vertellen?

Ik pak mijn telefoon en open Whatsapp. Snel stuur ik een berichtje naar mijn vriendinnen, ik leg de situatie uit en vraag om raad. “Neeeee, wat erg” en “Ja Juul, je moet het tegen hem zeggen” krijg ik terug als antwoord. En dat is ook wat ik besluit te doen, zodra hij wakker wordt zal ik hem ermee confronteren.

Na een tijdje maakt Erik een kreunend geluid, hij rekt zich uit en draait zich naar mij om. “Goedemorgen, lekker geslapen?”, vraagt hij. “Ja heerlijk”, en jij?”. Erik knikt. “Had je zo’n last van je buik vannacht?”, vraag ik op een subtiele manier. Erik kijkt me vragend aan. “Nou”, vervolg ik: “Ik vind het een beetje vervelend om te zeggen, maar ik ging net naar het toilet en die zat helemaal onder de poep”. Erik zijn gezicht wordt knalrood, hij schrikt zich kapot. “Eh, ja sorry, ik voelde me niet zo lekker”, zegt hij zenuwachtig.

“Vervelend dat je je niet lekker voelde. Sorry dat ik erover begin, maar het was echt vies, dus ik wilde het toch even tegen je zeggen”.

Een paar ongemakkelijke minuten volgen, waarbij we ons allebei niet echt een houding weten te geven. Vervolgens springt Erik uit bed, zoekt vluchtig zijn kleren bij elkaar en zegt dat hij weg moet voor zijn werk. Oh nee, ik heb hem nou letterlijk ‘te kakken’ gezet? Ik vind het onaardig van mezelf, maar ik vond echt dat ik er iets van moest zeggen.

Een kort afscheid volgt en voor ik het weet is Erik de deur uit. Ik staar uit het raam en zie hem gehaast wegrijden op zijn fiets. Shit, ik voel me wel schuldig. Heb ik hem voor schut gezet? Of had hij dat eigenlijk zelf al gedaan?

Die middag krijg ik een appje: “Sorry nogmaals voor de wc. Ik hoop dat het niet te erg was, maar ik heb -8, dus zonder lenzen zie ik vrij weinig.” Ik antwoord dat het oké is en dat hij zich er maar niet te druk om moet maken. Ook verontschuldig ik hem dat ik erover begon.

Weer hoor ik mijn telefoon afgaan: “Nee, het is volkomen logisch dat je erover begint, maar ik kan me niet herinneren dat ik dat heb gedaan. Dus ik ben bang dat ik dan weer eens geslaapwandeld heb. Ik doe weleens rare dingen tijdens het slaapwandelen, maar dit is voor mij zelfs extreem. Ik had je misschien toch van tevoren moeten waarschuwen.”

Hè, slaapwandelen? Het verhaal wordt steeds vreemder. Ik heb het idee dat Erik zich wil verontschuldigen en nu probeert hij er zich met een smoes uit te praten, maar eigenlijk maakt hij het alleen maar erger.

Nog één keer gaat mijn telefoon: “Wil je anders binnenkort nog een keer afspreken? Ik heb volgens mij wel wat goed te maken.”

Wauw, ik moet eerlijk bekennen dat Erik echt lef heeft en ik vind het super dapper dat hij dit nog aan mij vraagt. Ik denk er even over na en besluit dan toch terug te sturen dat ik het hierbij wil laten. Los van deze bizarre ochtend, had ik al een lichte twijfel over Erik en de hele situatie heeft die twijfel alleen maar vergroot. Ik bedenk me dat het beter is om elkaar niet meer te zien en bedank hem vriendelijk voor de leuke date. “Sorry Erik, ik vond het gezellig met je, maar ik denk dat het beter is om het hierbij te laten. Ik wens je het beste en hoop dat je snel een leuke meid tegenkomt.”

Nog altijd sta ik achter de keuzes die ik in deze bizarre situatie heb gemaakt. Mijn toilet heb ik de dagen daarna nog een paar keer grondig schoongemaakt. Nog nooit heeft mijn wc zo geblonken, maar het beeld in mijn hoofd heb ik helaas nooit weg kunnen poesten.

Graag wil ik bij dit verhaal vermelden dat het totaal niet mijn bedoeling is om Erik zwart te maken. Tegenover mijn vriendinnen heb ik Erik ook altijd anoniem gehouden. Ik denk dat de hele situatie al gênant genoeg was voor hem.

Liefs Juul

*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe date verhalen? Volg Dateverhaal op social media:

https://www.instagram.com/dateverhaal

https://www.facebook.com/dateverhaal

0 reacties
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl