Dateverhaal date verhalen.jpg

Volg Dateverhaal op social media en blijf op de hoogte van de laatste date verhalen

  • Facebook dateverhaal date verhalen
  • Instagram dateverhaal date verhalen
  • Juul

Thuis afspreken op een eerste date

Dit verhaal is een vervolg op ‘Iets om naar uit te kijken’

Even later liggen we op bed en kijk ik Lucas lachend aan: “Kijk, en dit is precies de reden waarom thuis afspreken niet altijd even slim is”.

Vorige week vertelde ik jullie over mijn geplande date met Lucas. De avond voordat wij afspraken werd ik gebeld door mijn werk dat een collega Corona heeft en ik daardoor in quarantaine moest. Ik stuurde een appje naar Lucas en hij reageerde gelukkig heel relaxed. “Dan hebben we iets om naar uit te kijken”, was zijn reactie. En omdat ik nog altijd nieuwsgierig was naar hem, spraken Lucas en ik precies een week later af. Bij mij thuis.


Thuis afspreken op een eerste date? Ik ben er normaal gesproken niet zo enthousiast over, maar omdat er maar weinig opties overblijven tijdens de lockdown, besloot ik dat het in dit geval een goede optie was. Ik stelde voor aan Lucas om iets actiefs te doen en hij stemde in met mijn voorstel om een online escaperoom te spelen.

Het is inmiddels vrijdag. Ik kom net thuis, trek mijn jas uit en kijk op de klok. Jemig wat is de dag voorbij gevlogen. Over ongeveer een uurtje zal Lucas voor de deur staan. Gelukkig ben ik goed voorbereid en heb ik wijn en lekkere hapjes in huis gehaald. Snel stap ik nog even onder de douche, rol mijn natte haar in een handdoek, om vervolgens naar mijn kledingkast te staren. Shit, wat moet ik aan? Kledingstress alom. Verschillende setjes komen voorbij, maar telkens trek ik de kleding toch weer uit, omdat ik het me ineens niet vind staan. Op dit soort momenten denk ik altijd dat ik helemaal geen leuke kleding in de kast heb hangen. Lichtelijk gefrustreerd zakt de moed mij in de schoenen. Wat doe je in hemelsnaam aan op een date bij je thuis? Na een hoop gevloek in mezelf, besluit ik te gaan voor een flared broek met een blouseje en laarsjes. Tussen casual en netjes in, top. Uiteindelijk ben ik tevreden met mijn outfit en voel ik mij goed in wat ik aan heb getrokken.


Ik steek nog snel wat kaarsjes aan, ruim wat papieren op die nog op tafel liggen en zet een achtergrondmuziekje op. Precies op tijd zit ik klaar op de bank. Als ik tien minuten later op mijn telefoon kijk, schrik ik op van de deurbel. Oh god, daar zal je hem hebben. Ineens heb ik toch wel wat zenuwen. Ik voel mijn hart kloppen in mijn keel en voordat ik de voordeur open doe haal ik nog even diep adem. Voor mij staat een knappe jongen met een grote glimlach op zijn gezicht. Op het moment dat we elkaar gedag zeggen, heb ik meteen het gevoel dat dit een gezellige avond gaat worden.


Zodra Lucas binnen is, laat ik hem mijn appartement zien. We raken meteen aan de praat en ik voel dat mijn zenuwen al snel weer weg zakken. Ik voel me heel ontspannen en vind het eigenlijk wel fijn om bij mij thuis te zijn, in mijn meest vertrouwde omgeving.


Nadat we een paar drankjes hebben gedronken, besef ik me dat we alleen maar hebben zitten praten. Ik heb er nog geen moment aan gedacht om mijn laptop erbij te pakken en de escaperoom te beginnen. Eigenlijk is het veel te gezellig en hebben we nog genoeg te bespreken.


“En heb je er al spijt van dat we toch thuis hebben afgesproken? Aangezien je aangaf dat eigenlijk liever niet te willen”, vraagt Lucas. Ik moet lachen: “Nee, zeker niet. Ik vind het heel gezellig. En ja, er zijn nu eenmaal minder opties voor een originele date, dus dit was toch wel een goed idee”. “Heb je weleens vervelende ervaringen gehad met thuis afspreken?”. Opnieuw moet ik lachen: “Ja, soms is het gewoon niet zo’n goed idee, omdat je geen klik hebt en je dan met een smoes probeert weg te komen”. Lucas kijkt mij lachend aan: “Volgens mij is dat nu niet zo toch?”. Hij kijkt mij diep in mijn ogen aan. “Nee, dat is zeker niet zo nu”, antwoord ik. We staren elkaar een paar tellen aan en ineens voel ik een enorme spanning.


In de paar minuten die volgen, voel ik hoe de spanning tussen ons groeit. We kijken elkaar diep in de ogen en dan buigt Lucas zich langzaam naar voren en begint mij te zoenen. En na zoenen volgt meer. Laat ik het er op houden dat het zo gezellig was, dat we niet meer hebben gedacht aan de escaperoom.

Even later liggen we op bed en kijk ik Lucas lachend aan: “Kijk, en dit is precies de reden waarom thuis afspreken niet altijd even slim is”. Lucas lacht hardop en geeft mij een plagende zet: “Ik vond dit veel leuker dan een escaperoom hoor”. Ik moet toegeven dat ik het met hem eens ben.


Thuis afspreken op een eerste date? Het zou nog steeds niet mijn eerste keuze zijn. Als het klikt is dat heel fijn, maar er staat wel een bed om de hoek en dat maakt een volgende stap heel makkelijk. Dit was vanavond ook het geval. Was het slim? Ik weet het niet. Misschien hebben Lucas en ik daardoor wel besloten het hierbij te laten. Jammer dat we elkaar niet meer zullen zien, maar ach, ik heb een leuke avond gehad en dat is ook weleens fijn.


Liefs Juul


*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe date verhalen? Volg Dateverhaal op social media:

https://www.instagram.com/dateverhaal

https://www.facebook.com/dateverhaal

De rubrieken van Dateverhaal

De dateverhalen en blogs van Dateverhaal zijn voor het gemak ingedeeld in drie verschillende rubrieken: 'date verhalen', 'tips voor een leuke date' en 'issues van een vrijgezel'.

In de rubriek 'Date verhalen' schrijf ik blogs over mijn meest opvallende date verhalen. Als single dertiger maak ik de raarste dates mee, waardoor de ik de term dateleed ineens heel goed ben gaan begrijpen. Het vrijgezellen dateleven gaat niet altijd over rozen, dat is terug te lezen in mijn date verhalen. Voor de vrijgezellen onder ons: weet dat je niet de enige bent die het dateleed ondergaat. Hoe een date ook verloopt, het eindigt altijd in een mooi verhaal. Een mooi dateverhaal. 

 

In 'Tips voor een leuke date' vind je blogs met tips om het beste uit je dates te halen. Soms loop je vast bij het bedenken van een originele date. Vaak kom je als eerste date toch weer uit op dat drankje op het terras of in de kroeg. Ik geef je graag inspiratie om leuke date ideeën op te doen en dateleed te voorkomen. Wie weet heb jij na deze tips een mooi dateverhaal om op terug te kijken. 

 

In 'Issues van een vrijgezel' vind je blogs over mijn leven als vrijgezel. Want ook al heb ik vaak een date, en dus ook veel date verhalen, toch spoken er vragen door mijn hoofd.  Wie kent ze niet: de vragen die zo vaak worden gesteld aan een single of die je je als vrijgezel zelf afvraagt. “Hoe komt het dat je nog vrijgezel bent?” en “Ben je niet te kritisch?”. Ik ga opzoek naar het antwoord op dit soort vrijgezellen vragen. 

Ik wens je veel plezier bij het lezen van mijn blogs en date verhalen. 

Liefs Juul 

Dateverhaal date verhalen.jpg
Dateverhaal date verhalen
Dateverhaal date verhalen
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl