Dateverhaal date verhalen.jpg

Volg Dateverhaal op social media en blijf op de hoogte van de laatste date verhalen

  • Facebook dateverhaal date verhalen
  • Instagram dateverhaal date verhalen
  • Juul

Wandeldate met de Rotterdammert

Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook een geboren Rotterdammer, maar Ricardo… Ricardo is een RotterdammerT.

Het is zaterdagochtend, ik lig in mijn bed als mijn telefoon af gaat. Met een nog half slapend hoofd, pak ik mijn telefoon van mijn nachtkastje. Het is een vriendin die belt via Facetime. “Goedemorgen”, zeg ik met een krakende stem. “Hè, lig je nog in bed Juul?”, zegt ze verbaasd. Ik moet lachen: “Ja, ik had besloten om eens lekker uit te slapen en ik lag nog zo lekker dat ik me nog een keer omdraaide”. “Maar je hebt toch een date straks?”. “Ja klopt”, antwoord ik: “Ik twijfel alleen of ik zal gaan”.


“Ja joh Juul, gewoon gaan. Het is super lekker weer vandaag en als het niet leuk is, dan heb je in ieder geval een lange wandeling gemaakt”. Nadat ze mij heeft overtuigd om wel naar de date te gaan, sleur ik mezelf uit bed en maak ik mij klaar voor de wandeling met Ricardo. Ik heb al een tijdje contact met Ricardo via Inner Circle. Hoewel ons gesprek nog wat oppervlakkig blijft, ben ik toch wel nieuwsgierig naar hem geworden. Ik bedenk me dat iemand toch heel anders kan overkomen via de app en neem me voor dat het in real life vast leuker zal zijn. Wanneer hij voorstelt om samen een wandeling te gaan maken, stem ik dan ook in.

Nadat ik mij heb klaargemaakt spring ik op de fiets en voel ik de zonnestralen op mijn gezicht. Wauw, het is inderdaad een heerlijke dag vandaag! Fris, maar een stralend blauwe lucht. Ricardo en ik hebben afgesproken bij de Erasmusbrug. Ik parkeer mijn fiets en kijk om mij heen. Jemig, wat een drukte. Ik ben verbaasd om te zien hoeveel mensen er buiten zijn. We zitten tenslotte nog altijd in lockdown en volgens mij kan het niet helemaal de bedoeling zijn dat er zoveel mensen door elkaar heen lopen en fietsen.


Een paar minuten later krijg ik een berichtje binnen: “Waar sta jij ergens?”, stuurt Ricardo. Als ik om mij heen kijk zie ik in de verte een jongen staan die wat zoekend om zich heen kijkt. Vanuit de verte herken ik Ricardo al van zijn foto’s. Als ik zijn kant op loop ziet hij mij ook en geeft mij een klein knikje. Op het moment dat we elkaar gedag zeggen lijkt Ricardo niet te twijfelen en geeft mij direct drie zoenen. “Oh, ja? Gaan we zoenen?”, zeg ik lachend. “Ja joh, die Coronaregels kunnen me gestolen worden”, antwoordt hij. Uhm oké, hij heeft er duidelijk een mening over.


We besluiten een koffie to go te halen en lopen daarna langs het water. Na een stukje gelopen te hebben en ik mijn eerste indruk een beetje laat inzinken, merk ik dat het gesprek met Ricardo heel oppervlakkig is. Eigenlijk precies zoals ik het gesprek online ervaarde. Hoewel ik had gehoopt dat het in real life anders zou zijn, vind ik het tot nu toe een beetje tegenvallen. Ja, het is best gezellig, maar dit is geen match. Dat is voor mij al vrij snel duidelijk.


Ik besluit er maar het beste van te maken en geniet van het mooie weer en het uit zicht op Rotterdam zuid. “Mooie stad hè?”, zegt Ricardo. Ik moet lachen: “Ja, heel mooi”. Jij bent een geboren en getogen Rotterdammer he?”. Ricardo knikt en kijkt vol trots om zich heen: “Ja, zeker! Mijn stadje…” Wanneer hij een verhaal begint over zijn maten met wie hij altijd naar Feyenoord gaat, moet ik moeite doen om mijn lach in te houden. Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook een geboren Rotterdammer, maar Ricardo… Ricardo is een RotterdammerT. Een Rotterdammert met een hart voor de stad inclusief een flink accent.


We hebben een leuk gesprek met elkaar, maar verder dan gespreksonderwerpen als de stad, de kroeg en feestjes komt het niet.

Nadat we inmiddels twee koffie hebben gedronken en een rondje van bijna 5 kilometer hebben afgelegd, komen we terug bij ons startpunt. Ik twijfel, zal ik hem nu al gedag zeggen en naar huis gaan? Voordat ik mijn besluit heb genomen, is Ricardo mij voor: “Zullen we nog een drankje halen?”. “Ja, is goed”, antwoord ik meteen.


Op een bankje in de zon drinken we ons drankje op en nadat we een half uur hebben gezeten begin ik het toch wat fris te krijgen. “Ik denk dat ik zo maar ga fietsen”, zeg ik voorzichtig. Blijkbaar vindt Ricardo dit een goed idee. Hij stemt direct in en samen lopen we richting de fiets.

We geven drie zoenen en zeggen elkaar gedag. “Het was gezellig”, zegt Ricardo. “Ja, vond ik ook”. Terwijl ik mijn fiets van het slot haal vraag ik me af hoe hij echt over de date dacht. Voelde hij hetzelfde als ik? Mistte hij ook die welbekende ‘klik’?


Twee dagen gaan voorbij zonder een berichtje van Ricardo. Ik besluit zelf de telefoon te pakken en stuur een kort berichtje. “Hé Ricardo, ik vond het gezellig zaterdag, maar helaas miste ik een klik. Ik wil het hier graag bij laten en wens je verder het beste toe”.

“Hé Juul”, krijg ik meteen terug: “Ik vond het ook gezellig, maar begrijp wat je bedoeld. Jij ook het allerbeste”.


Fijn dat hij meteen reageert. Jammer dat de klik er niet was, maar soms voel je dat direct aan. En inderdaad, wat mijn vriendin al zei, ik heb wel een lekkere wandeling in de zon gemaakt en dat is ook wat waard.


Liefs Juul


*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe date verhalen? Volg Dateverhaal op social media:

https://www.instagram.com/dateverhaal

https://www.facebook.com/dateverhaal

De rubrieken van Dateverhaal

De dateverhalen en blogs van Dateverhaal zijn voor het gemak ingedeeld in drie verschillende rubrieken: 'date verhalen', 'tips voor een leuke date' en 'issues van een vrijgezel'.

In de rubriek 'Date verhalen' schrijf ik blogs over mijn meest opvallende date verhalen. Als single dertiger maak ik de raarste dates mee, waardoor de ik de term dateleed ineens heel goed ben gaan begrijpen. Het vrijgezellen dateleven gaat niet altijd over rozen, dat is terug te lezen in mijn date verhalen. Voor de vrijgezellen onder ons: weet dat je niet de enige bent die het dateleed ondergaat. Hoe een date ook verloopt, het eindigt altijd in een mooi verhaal. Een mooi dateverhaal. 

 

In 'Tips voor een leuke date' vind je blogs met tips om het beste uit je dates te halen. Soms loop je vast bij het bedenken van een originele date. Vaak kom je als eerste date toch weer uit op dat drankje op het terras of in de kroeg. Ik geef je graag inspiratie om leuke date ideeën op te doen en dateleed te voorkomen. Wie weet heb jij na deze tips een mooi dateverhaal om op terug te kijken. 

 

In 'Issues van een vrijgezel' vind je blogs over mijn leven als vrijgezel. Want ook al heb ik vaak een date, en dus ook veel date verhalen, toch spoken er vragen door mijn hoofd.  Wie kent ze niet: de vragen die zo vaak worden gesteld aan een single of die je je als vrijgezel zelf afvraagt. “Hoe komt het dat je nog vrijgezel bent?” en “Ben je niet te kritisch?”. Ik ga opzoek naar het antwoord op dit soort vrijgezellen vragen. 

Ik wens je veel plezier bij het lezen van mijn blogs en date verhalen. 

Liefs Juul 

Dateverhaal date verhalen.jpg
Dateverhaal date verhalen
Dateverhaal date verhalen
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl