Zeg het met een Tikkie

Nadat ik terug stuur dat ik het geen chique actie van hem vind, reageert hij met een hele preek over dat je beiden moet investeren in een date. Gevolgd door een Tikkie van €8,00.

Oh shit nee, ik rijd een enorme file in op de A4. Het verkeer rijdt steeds langzamer en zodra ik stilsta stuur ik een appje naar Walter. “Sorry ik ben iets later”. Walter en ik hebben vandaag afgesproken voor onze tweede date. Een aantal dagen geleden hebben we elkaar voor het eerst ontmoet. We hebben gegeten op het terras en hebben het heel gezellig gehad. Tijdens het afrekenen stelde Walter voor om te betalen, maar ik stond erop om de rekening te splitten. Bij een etentje vind ik het echt niet nodig dat de man betaalt, ik voel me dan altijd een beetje bezwaard. “Goed we splitten”, zei Walter, “Maar alleen als ik de volgende keer de drankjes betaal”. Goede deal, geen gedoe over de rekening en een tweede date is dus al ter sprake geweest.

En de tweede date is dus vandaag. Als het verkeer weer een beetje door begint te rijden, geeft mijn navigatie aan 10 minuten te laat bij Walter aan te komen. Dat valt gelukkig nog mee, want ik moet een beetje op tijd komen. Walter heeft iets geregeld als verrassing, we moeten uiterlijk om 14.00 uur in Leiden zijn. Ik vind het heel lief dat hij zo zijn best heeft gedaan en ik ben heel benieuwd wat het is.

Een half uurtje later stap ik Walter zijn huis binnen. Hij geeft me een korte rondleiding door zijn appartement. Vol trots laat hij zijn vogelboek zien. Een megagroot boek die hij in het midden van de kamer op een tafeltje heeft neergezet. De man heeft duidelijk een hobby. Tijdens onze eerste date heeft Walter mij al verteld over zijn interesse voor vogels. Iets waar ik zelf helemaal niets mee heb, maar ik kan het zeker waarderen als iemand ergens een passie voor heeft.

Na de rondleiding stappen we op de fiets. Walter is een echte gentleman, hij haalt een extra fiets voor mij uit zijn berging en tilt hem voor mij naar boven. Op de fiets kletsen we wat bij en ondertussen vertelt Walter over de gebouwen waar we langs fietsen. Het valt mij op dat Walter bij elk stoplicht opnieuw zegt: “Druk jij even op het knopje?”, alsof ik dat zelf niet kan bedenken. “Nee, deze springt vanzelf aan”, zeg ik terwijl ik naar het brandende lichtje wijs. “Weet je het zeker? Misschien moet je toch even drukken”, dringt Walter aan. Serieus? Ik trek mijn wenkbrauwen op, maar houd verstandig mijn mond. Laat maar gaan, denk ik.

Nadat we het laatste straatje inslaan wijst Walter naar een bord: “Hier is het, we zijn er”. Rondvaart Leiden, lees ik op het bord. Oh, hij heeft een rondvaart geregeld, wat leuk. Samen met een aantal anderen mensen stappen we in de boot. Onze gids, een vlotte meid die studeert aan de Universiteit van Leiden, stelt zich voor en begint de tour. Walter voelt zich blijkbaar op zijn gemak en slaat een arm om mij heen. Normaal gesproken zou ik het heerlijk vinden als een man dit bij mij zou doen, maar bij Walter heb ik het gevoel niet zo en dus voelt het een beetje ongemakkelijk aan.

De gids weet veel interessante dingen over de stad te vertellen. Op elke hoek van de grachten is er wel iets bijzonders te zien. Nadat we een tijdje aan het varen zijn valt mij op dat Walter haar constant verbetert door iets anders tegen mij te fluisteren. Het komt erop neer dat hij eigenlijk alles beter weet. De gids vertelt een interessant stukje geschiedenis over de hongersnood in Leiden. “Twee derde van de bevolking overleefde dit niet”, vertelt ze.

“Ik ga zo even tegen haar zeggen dat dat aantal niet klopt, het is namelijk een derde”, fluistert Walter tegen mij. “Nee joh, laat het. Misschien heeft ze wel gelijk”, antwoord ik. Ik moet er niet aan denken dat hij op haar afstapt om haar te verbeteren en dat ik er dan naast zou staan, alsof ik het er dan automatisch mee eens ben.

Gelukkig, aan het eind van de tour zie ik hem twijfelen, maar Walter houdt zijn mond. Snel doorlopen denk ik. Na het varen lopen we samen nog een stukje door de stad en vertelt Walter voluit over Leiden. Hij weet veel te vertellen en dit wil hij ook duidelijk laten merken. Na een tijdje belanden we op een terrasje, een gezellig stukje aan de gracht. Na twee wijntjes te hebben gedronken vragen we om de rekening. “Deze is van mij hoor”, zegt Walter. “Nee joh, dat hoeft niet. Ik vind het prima om te splitten”. Walter staat erop om de wijntjes te betalen en dus rekent hij af. “Nou, heel lief van je. Dank je wel”, zeg ik.

We springen weer op de fiets en rijden terug naar Walter zijn huis. Ik vond het een gezellige middag, maar ben inmiddels tot de conclusie gekomen dat er voor mij echt niet meer inzit dan dit. Voor Walter voelt dit blijkbaar anders. Zodra we bij zijn huis aankomen, pakt hij mij stevig vast en begint mij te zoenen. Ik geef een kus terug, maar houd het een beetje af. “Kom je anders nog even binnen?”, vraagt Walter. Die uitnodiging sla ik af: “Nee sorry, ik heb zo nog een etentje, dus ik ga er gelijk vandoor”. Ik zeg hem gedag en loop terug naar mijn auto.

Zodra ik thuis ben krijg ik een appje van Walter: “Hey, wat vond je er vandaag van?”. Ik bedenk me dat ik maar beter gelijk eerlijk kan zijn en stuur hem een berichtje terug: “He Walter, Ik wil je bedanken voor de leuke dag, lief dat je de rondvaart had geregeld. Ik vond beide dates heel gezellig en je bent een lieve jongen, maar ik denk dat er vanuit mijn kant niet meer in zit dan alleen een vriendschappelijk gevoel.”

Ik vind het altijd lastig om dit soort berichtjes te sturen en al helemaal als ik merk dat je ander het waarschijnlijk wel leuker vond dan ik, maar op het moment dat ik zijn antwoord lees slaat mijn schuldgevoel om in totale verbazing. “Oh jammer, maar vind je het goed als ik je dan wel een tikkie stuur voor de drankjes, anders vind ik het een beetje overdreven dat ik de hele dag heb betaald terwijl er toch niet meer in zit?” Blijkbaar maakt Walter zich drukker om het geld dan het feit dat ik het hierbij wil laten. Wauw, wat is deze reactie een afknapper.

Nadat ik terug stuur dat ik het geen chique actie van hem vind om een tikkie te sturen voor twee wijntjes, reageert hij met een hele preek over dat je beiden moet investeren in een date, dus dat ik daar dan ook aan bij zou moeten dragen. Gevolgd door een Tikkie van €8,00.

Ik lees zijn berichtjes een paar keer opnieuw en schiet er eigenlijk een beetje van in de lach. Jemig zeg, ben je 37 jaar, heb je een goede baan en dan stuur je een Tikkie van €8,00. Wat laat je jezelf dan kennen. Ons gesprek begint een discussie te worden waar ik helemaal geen zin in heb. Om mijn punt duidelijk te maken aan Walter besluit ik hem een paar Tikkies terug te sturen. Ik maak er drie en stuur deze met een gierende lach naar hem terug: €5,00 voor benzine, €3,00 voor make-up en €15,00 voor verspilde tijd.

Helaas kan Walter er niet zo hard om lachen als ik. Jammer, blijkbaar heeft hij ook niet echt humor en is hij duidelijk op zijn pik getrapt. “Lieve Walter, sorry dit was een grapje. Laten we erover ophouden. Ik wens je veel succes met je verdere dates. Fijne avond”. Hij stuurt een vriendelijke reactie terug en sluit het gesprek af.

Heel jammer dat het op deze manier moest eindigen met Walter. Ik hoop voor hem dat hij een meisje vindt die hij wel zijn geld waard vindt.

Liefs Juul

*Om privacy redenen zijn de namen in dit verhaal vervangen voor een pseudoniem.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe date verhalen? Volg Dateverhaal op social media:

https://www.instagram.com/dateverhaal

https://www.facebook.com/dateverhaal

0 reacties
  • Facebook - Dateverhaal
  • Instagram - dateverhaal

© 2020 Dateverhaal.nl